REKLAMI GEÇ

Cumaalanı Göleti su tutmaya hazır

Cumaalanı Göleti su tutmaya hazır

Çameli’de yapımı tamamlanan Cumaalanı Göleti su tutmaya hazır. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, göletin 191 bin metreküp su toplama kapasitesine sahip olduğunu belirterek, 420 dekar alanı suyla buluşturacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2024 Perşembe, 11:11

Çameli’de yapımı tamamlanan Cumaalanı Göleti su tutmaya hazır hale getirildi. Gölet ile ilgili bilgi veren DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Denizli’ye bir gölet daha kazandırıldığını söyledi.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Çameli ilçesine bağlı Cumaalanı mahallesinde yapım çalışmaları tamamlanan “Cumaalanı Göleti” sayesinde kırsal kalkınmaya destek sağlanmıştır. Temelden yüksekliği 17 metre ve su depolama kapasitesi 191 bin metreküp olan gölet ile 420 dekar tarım arazisi suyla buluşacaktır. Bölgedeki üreticilerimiz için büyük öneme sahip Gölet, Denizlili çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü anlatan Balta, “Müdürlük, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı