REKLAMI GEÇ

Süne mücadelesi için fidan dağıtıldı

Süne mücadelesi için fidan dağıtıldı

Denizli’nin hububat deposu olan Acıpayam, Baklan, Bozkurt, Serinhisar ve Tavas’ta çiftçiler, arazi toplulaştırılması sonrası tüm ikazlara rağmen çok sayıda ağaç kesti. Yetkililerin uyarısını dikkate almayan çiftçilerin başı ağaç nüfusu azalınca hububat zararlısı Süne ile derde girdi. Bunun üzerine kolları sıvayan Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, süne ile mücadele için 14 bin fidan dağıttı.

/ DENİZLİHABER / 11 Şubat 2013 Pazartesi, 11:38

Denizli’nin Acıpayam, Baklan, Bozkurt, Serinhisar ve Tavas’ta çiftçiler, arazi toplulaştırması sonrası yetkililerin uyarılarını dikkate almayarak çok sayıda ağaç kesti. Çiftçilerin geleneksel bir şekilde ağaçlarla belirledikleri tarla sınırları toplulaştırma sonrası değişmiş, çiftçilere yetkililer “ağaçlarınızı kesmeyin” uyarısında bulunmuştu.

Bu 5 ilçe, Denizli’nin hububat üretiminin önemli bir yükünü taşıyor. İşte bu nedenle yetkililer, yeşilin azalması nedeniyle Süne’nin hububata zarar vereceği uyarısında bulunmuştu. Korkulan oldu, son zamanlarda hızla artan Süne, ciddi anlamda hububat üretimini riske etti.

789 bin 164 dekarda buğday, 660 bin 759 dekarda arpa ve 121 bin 650 dekarda ise trikale olmak üzere toplam 1 milyon 571 bin 573 dekarda hububat üretiminin yapıldığı Denizli’de, Süne nedeniyle kalite ve verimlilik azalınca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü kolları sıvadı.

Süne ile mücadelede en etkin silahın ağaçlandırma olduğu savıyla yola çıkan yetkililer, 5 ilçede 14 bin fidan dağıttı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bu böceklere ev sahipliği yapan ağaçların azalmasının ardından ortaya çıkan açığı kapatmak için fidan dağıtımı yaptıklarının altını çizerken, söz konusu ilçelerde 3 bin badem, 5 bin akasya, 3 bin iğde ve 3 bin fıstık çamı fidanı dağıttı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı