REKLAMI GEÇ

Nergisli genel kurul

Nergisli genel kurul

Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, diğer birlik genel kurullarında yaşanan kavgalara gönderme yaparak, oylamaları nergis kaldırarak yaptı. Hasan Öner, yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

/ DENİZLİHABER / 16 Şubat 2013 Cumartesi, 17:57

Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 3. Olağan Genel Kurulu Edem Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurula AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu, Aydın, Manisa, Uşak, Kastamonu birlik başkanları ve birlik üyeleri katıldı.

“USTALIĞI DA BİZE VERDİNİZ”
Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çakır’ın divan başkanlığı yaptığı genel kurulda konuşan, Denizli Birlik Başkanı Hasan Öner, tek aday olarak seçime gitmesine vurgu yaparak, “6 yıl önce size söz vermiştik ve bu sözümü tutmaya gayret gösteriyoruz. Sayın Başbakanımızın da söylediği gibi, çıraklığı verdiniz, kalfalığı verdiniz, ustalığı da veriyorsunuz. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“SİZİNLE GURUR DUYUYORUZ”
Daha sonra konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu son 10 yılda tarım faaliyetlerinin Denizli’de hissedilir derecede artığını belirterek “Tarımın en zor kolu olan küçükbaş yetiştiriciliği, birlik olarak başarısını kanıtladı. Organizasyonunuz çok iyi, sizinle ortaklaşa çalışmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

ÇOCUKLARINIZA BABA MESLEĞİNİ AŞILAYIN”
AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar ise çobanlığın peygamber mesleği olduğunu ve küçükbaş yetiştiriciliğinin kutsal olduğunu belirterek “O nasırlı ellerinizle, kavruk yüzünüzle ekmeğini helalinden kazanan insanlarsınız. Türkiye Cumhuriyeti yeniden başladığı hayvancılık girişiminde çok iyi gidiyor. Bu hızla gidersek 10 yıl içinde dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine gireceğiz ve hayvancılıkta hak ettiğimiz yerde olacağız. Avrupa Türkler geliyor diyor. Çobanlığı, baba mesleğini çocuklarınıza aşılamalısınız. Boşalan köyler yeniden dolmalı” diye konuştu.

“HATAYI TELAFİ EDİYORUZ”
Keçilere orman hakkını geri verdiklerini de aktaran Uçar “Keçi konusunda daha önce yapılan hatayı telafi ediyoruz. Artık keçilerimiz de ormana girebilecek. Terör belası da bitmek üzere, artık kırsaldan kalkınmayı artırmalıyız. Küçükbaşta ithalat yok, ihracata yöneliyoruz” dedi. Uçar ayrıca, Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin Serinhisar’da kurmaya başladığı mandıraya Bakanlık’tan 300 bin lira hibe çıktığı müjdesini de verdi. Uçar konuşmasının sonunda, 2012 yılının en iyi hayvan yetiştiricisi seçilen Saniye Aktaş’a plaket verdi.

ÖNER GÜVEN TAZELEDİ
Konuşmalardan sonra faaliyet ve denetim raporları okunarak oylamaya sunuldu. Pek çok genel kurulda yaşanan kavgalara dikkat çekmek için üyeler oylarını ellerindeki nergisleri kaldırarak kullandı. Hasan Öner, yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı