REKLAMI GEÇ

347 firmayı Denizli’yle buluşturacak

347 firmayı Denizli’yle buluşturacak

Denizli Tarım Fuarı olarak bilinen 9. Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı, bu yıl 347 firmayla 20 Şubat’ta kapılarını açıyor. EGS Park’ta gerçekleştirilecek fuara katılmak isteyenler, bulundukları ilçenin Zıraat odası ve veya kooperatiflerine başvurduklarında, servislerle fuara taşınacak. Orion, fuarın kamu destekçileriyle bir basın toplantısı düzenleyerek, hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

/ DENİZLİHABER / 18 Şubat 2013 Pazartesi, 13:20

Denizli’nin  en uzun soluklu fuar organizasyonlarından biri olan Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı, bu yıl 9. kez sektör temsilcileriyle bölge üreticilerini bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Önemli organizasyon 20 Şubat’ta kapılarını açacak. 24 Şubat akşamı son bulacak fuara toplam 347 firma ve marka katılıyor.

Hazırlıkların tamamlandığını duyuran fuarın organizatör firması Orion, kamu sponsorlarıyla birlikte Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çınar, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ok, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birik Başkanı İsmail Topaloğlu, Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, Denizli Hay-Koop Başkanı Mehmet Varol, Denizli Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Kadir Çetinkol, Kosgeb Denizli İl Müdür Vekili Osman Ulaş ve Orion Genel Müdürü Fatih Tan katıldı.

Orion Fuarcılık Genel Müdürü Fatih Tan fuara bu yıl 347 firma ve markanın katılacağını söyledi. Toplam 21 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuarda, traktör, biçerdöver, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri ve bağcılık, tohum, fide, fidan ve bahçecilikle ilgili teknoloji, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, yem, ambalaj firmaları yer alacak

Kadın çiftçiler yarışacak
Tan, ayrıca fuara gelen çiftçilerin ilgi göstereceğini düşündükleri çeşitli organizasyonlar da yapacaklarını dile getirdi. Tan kadın çiftçilerin teşvik edilmesi amacıyla 21 Şubat 2013’te Türkiye çapındaki Kadın Çiftçiler Yarışıyor organizasyonunun Denizli seçmeleri sonuçlarının açıklanacağını söyledi

Erkek çiftçiler bilek güreşi yapacak
Fuarda ayrıca ziyarete gelen çiftçiler için geleneksel ata sporlarından bilek güreşi organizasyonları da yapacaklarını dile getiren Tan, “Sanırım bu yarışmalar da fuarın en renkli görüntülerinden biri olacak” dedi.

5 gün boyunca saat 10.00 ile 19.00 arası açık olacak fuara bu yıl 130 bin ziyaretçi bekleniyor. Fuara katılmak isteyen kentin farklı bölgelerindeki ziyaretçiler, daha önce bulundukları ilçenin Ziraat Odası şubeleri ve kooperatiflerine başvurmak suretiyle servislerle fuara ulaşabilecekler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı