REKLAMI GEÇ

Göl ve göletlere bırakılan yavru sazan sayısı 450 bini buldu

Göl ve göletlere bırakılan yavru sazan sayısı 450 bini buldu

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 2019 yılının ilk altı aylık bölümünde Denizli genelinde bulunan göl ve göletlere bıraktığı yavru sazan balığının sayısı 450 bini buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2019 Cuma, 09:49

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 2019 yılı Balıklandırma Proğramı çerçevesinde Denizli genelinde bulunan göl ve göletlere bugüne kadar 450 bine yakın yavru sazan balığı bırakıldı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri bu çalışma doğrultusunda son olarak Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi’nde Denizli için üretilen 105 bin adet yavru sazan balığını göl ve göletlere bıraktı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya bu çalışmanın su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla yapıldığını söyledi.

“Anadolu’muzun ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşımız için kaliteli bir protein, balıkçımız için önemli bir gelir kaynağı, hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olan bu balıklar ülkemizdeki göl ve göletlere bırakılmaktadır” diyen İl müdürü Erkaya, “ Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm ekonomik balık türlerine ait stokların gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, zaman ve yer yasaklarına uyulması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir. Bakanlığımızca yürütülen farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, gelecek yıllarda yeni balık türlerini de deniz ve iç sulara bırakarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına katkı sağlamaya devam edilecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı