REKLAMI GEÇ

Gürpınarlılara arıcılık kursu

Gürpınarlılara arıcılık kursu

Çivrilli çiftçiler arı yetiştiriciliği konusunda eğitimden geçiriliyor. Proje, Çivril Halk eğitim Müdürlüğü, Gürpınar Belediyesi ve Ziraat Mühendisi Şahan’ın ortak çalışması

/ DENİZLİHABER / 19 Şubat 2013 Salı, 18:38

Denizli’nin Çivril İlçesi Gürpınar Kasabası’nda, Halk Eğitim Müdürlüğü, Gürpınar Belediyesi ve beldede görevli Ziraat Mühendisi Zühal Şahan gözetiminde Arı Yetiştiriciliği Kursu açıldı.

Gürpınar Kasabası ve yakın köylerden 27 kayıtlı kursiyer ile başlayan ve 80 saat sürecek kursta, arıcılığın önemi, yetiştirme teknikleri, ülkemiz, aile ekonomisi ve tarımın diğer sektörlerindeki yeri ile önemi konularında kursiyerlere bilgi veriliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Denizli ve Türkiye bitki florasından azami ölçüde yararlanarak insan sağlığı açısından önemli olan arı ve arı ürünleri (bal, bal mumu, polen, arı sütü, propolis, arı zehiri) üretimini artırmak, dış satım olanaklarını araştırmak, halkın arı ürünlerinden daha çok yararlanmalarını ve bu ürünlerin tüketimlerini artırmak, arıcıların teknik bilgi eksikliğinden ileri gelen ekonomik kayıplarını asgariye indirerek arıcıların gelir düzeylerini yükseltmek amacıyla bu kursun düzenlendiği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı