REKLAMI GEÇ

Özdemirci’ye 200 gebe düve

Özdemirci’ye 200 gebe düve

Ortaklar Mülkiyetinde Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında, Özdemirce Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ortağı 100 aileye, 200 baş Holstein ırkı gebe düve dağıtıldı.

/ DENİZLİHABER / 13 Kasım 2009 Cuma, 17:14

Bundan 7 sene önce kurulan ve Ortaklar Müykiyetinde Süt Sığırcılığı Projesi uygulayan, S.S. Özdemirci Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortakları, gebe düvelerine kavuştu. 2008 yılında başvurusu yapılan ve bu yıl içerisinde uygulamaya giren proje kapsamında, kooperatif ortağı 100 aileye, 200 baş Holstein ırkı gebe düvenin dağıtımı yapıldı.

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilen düve dağıtımına, Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Ferruh Bacanlı ile Kontrol Şube Müdürü Mustafa Acar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geçimini büyük ölçüde tarım ve hayvancılıktan sağlayan beldede, çiftçiler son yıllarda hayvancılığa yöneldi, yörede süt hayvancılığını geliştirmek ve istihdam sağlamak amacıyla bu proje uygulandı.

Proje hakkında bilgi veren Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, “Proje kapsamında 500 bin TL’si yeni ahır yapımında, 163 bin 617 TL’si işletme binası inşası ve makine-ekipman alımında, 613 bin 600 TL’si gebe düve alımı ile 50 bin TL’si yem alımı için olmak üzere, toplam 1 milyon 327 bin 217 TL kredi kooperatif ortaklarına kullandırılmıştır. Proje kapsamında ortaklar ayrı ayrı ahır yapmak yerine, 500 baş kapasiteli, merkezi sağım üniteli, 8 ton kapasiteli süt soğutma tankı ve çok amaçlı işletme binasının da bulunduğu, bölgemize örnek olabilecek modern bir ahır yapmışlardır” dedi.

Gülsever, “Proje kapsamında kullanılan kredinin geri ödemesi; faizsiz olup ilk iki yılı ödemesiz, son altı yılı anapara ödemeli olmak üzere toplam 8 yıldır. Denizli Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürlüğü’nce yürütülen bu projeyle, 2009 yılı içerisinde gebe düve teslimi yapılan kooperatif sayısı 9’a, desteklenen kooperatif ortağı çiftçi ailesi sayısı 693’e, dağıtılan gebe düve sayısı ise 1386’a ulaşmıştır. Böylelikle proje uygulaması devam eden 22 kooperatifin 9’unun gebe düve teslimleri gerçekleştirilmiş olup, diğer kooperatiflerin gebe düve ihalesi ve seçimi işlemleri devam etmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı