REKLAMI GEÇ

Tarımda büyük tehlike

Tarımda büyük tehlike

Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) Başkanı Halil Öztürk, Suriye ile yaşanan krizin tarım ihracatını olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2012 Çarşamba, 16:01

DEMESKO Başkanı Halil Öztürk, “Hepinizin bildiği gibi Suriye ile ülkemiz arasında kriz yaşanıyor. Özellikle uçağımızın Suriye tarafından düşürülmesi, krizi daha da tırmandırdı. Suriye’nin ise en büyük destekçisi Rusya. Krizin sıcak çatışmaya dönüşmesi durumunda dolayısıyla Rusya ile ülkemiz arasında da kriz yaşanacak gibi görünüyor” dedi.

ÜZÜME DİKKAT
Denizli’de üretilen üzümlerin yüzde 80’inin Rusya’ya ihraç edildiğini hatırlatan Öztürk, “İlimizin üzüm deposu olan Buldan’a bağlı Yenicekent, Çal ve Bekilli’de üretilen üzümlerin yüzde 80’inin alıcı Rusya. Bu ülke ile yaşanabilecek kriz üzüm üreticisini resmen çökertir ve üzümler çöpe gider. Bunun için çok dikkatli olunmalı lazım” diye konuştu.

YENİ PAZAR ARAYIŞI ÖNEMLİ
Üreticinin önümüzdeki dönemde yaşanabilecek krize karşı hazırlıklı olması gerektiğini kaydeden Öztürk, “Hükümetimiz bir takım kararlar alırken çok dikkatli olmalı. Ülkeyi yönetenler, üreticilerimizin yeni Pazar arayışında destek olmalı. Şunu da belirtmem lazım. Yaşanabilecek kriz, sadece üzümü değil, Rusya’ya ihraç ettiğimiz elma, karpuz ve nar gibi ürünleri de olumsuz etkileyebilir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı