REKLAMI GEÇ

Tarımın kadın kahramanları,alanda idi

Tarımın kadın kahramanları,alanda idi

Denizli’de bu yıl 9’ncusu düzenlenen Ege, Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nı ziyaret eden kadın çiftçilerin sayısı küçümsenmeyecek kadar çoktu. Tarımın ekimden hasadına kadar her safhasına emek veren kadınlar, artık atalarından kalma yöntemlerle çalışmak istemiyor.

/ DENİZLİHABER / 22 Şubat 2013 Cuma, 14:19

Ege Tarım,Sera ve Hayvancılık Fuarı’nın 9.su EGS Fuar Alanı’nda açıldı. Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren 347 firmanın stant açtığı ve 130 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen Fuara, kadın çiftçilerin ilgisinin yoğun olduğu gözlendi. Bugüne kadar tarlada, çapada, ekimde hasatta çalışan kadınlar artık, tarımda sahaya çıkıp ben de varım diyor.

İşte fuarı gezerek teknolojik yenilikleri yakından izleyen Acıpayam İlçesi’nin Gölcük Kasabası’ndan fuara ziyaret eden Münevver Sönmez ile Ayşena Sönmez gibi. Gölcük’te 10 yıldan beri seracılıkla uğraştıklarını söyleyen Münevver Sönmez, “Seramıza ekeceğimiz tohumdan, sulama sistemine, hasadına kadar her türlü gelişmeyi yakından takip etmek istiyoruz. Artık babadan kalma yöntemlerle çiftçilik yapmak yok. Teknolojiyi takip edip, en sağlıklı ürünü yetirmek zorundayız. O nedenle buradayız” dedi.

“BUDAMA BİZİM İŞİMİZ”
Budama eğitimi alarak meyve bahçelerinin aranılan işçisi olan Kocadereli kadınlar, fuarda da boy gösterdiler. Budadıkları ağaçlardan aldıkları ve 1 kilo 250 gram ağırlığındaki armutları gururla sergileyen kadınlar, “Meyve ağaçlarında, bilinçli budama ürün kalitesini artırır. Bugün biz aldığımız eğitimin meyvelerini alıyoruz. Bugün Kocadere’de yetişen nar, ayva ve armut gibi meyve bahçeleri bizden soruluyor” dediler.

“ZENGİNLİĞİMİZ BURADA”
Ege Tarım Sera ve Hayvancılık fuarının, Denizli’nin bir tarım kenti olduğunu bir kere daha gözler önüne serdiğini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, “Denizli tarımı yılandan beri ihmal edildi. Tarım arazileri sanayileşmeye açılarak yok edildi. Denizli’de ne zaman tekstil rant kaybetti tarım tekrar gündeme geldi. Bugün Denizli’de doktorundan tekstilcisine kadar herkes tarıma yöneldi ve yatım yapmaya başladı. Bizde, Denizli’nin dört bir köşesinde yetişen ürünlerimizi sergileyerek tarımdaki zenginliğinizi göstermek istedik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı