REKLAMI GEÇ

TÜTÜN ALIMLARI BAŞLADI

TÜTÜN ALIMLARI BAŞLADI

Kızılcabölük’te oluşturulan tütün alım merkezinde, Tavas Ovası’nda üretilen tütünlerin alımına başlandı.

/ DENİZLİHABER / 8 Ocak 2011 Cumartesi, 17:59

Denizli’nin Tavas Ovası’nda üretilen tütünlerin alımına başlandı. Kızılcabölük’te oluşturulan tütün alım merkezinde, Sunel firması tütün alımlarına başladı. Sorumlu Eksperler Selim Türkoğlu, Cihan Marık ve ALİ Şen gözetiminde başlayan tütün alımları ile birlikte Kızılcabölük’te bir hareketlilik yaşanmaya başladı.

Bölge itibarı ile bu sene uç ve uç altı ellerin AG vasıflı olduğunu ve ana eller AG ile KP vasıflı duble kaba olarak ifade ettiklerini belirten Sorumlu Eksper Selim Türkoğlu. “Kızılcabölük’te oluşturduğumuz bu alım merkezinde, Tavas beldelerinde ve köylerinde üretilen 550 ton civarında tütün teslim almayı hedefledik. Önceki senelere kıyasla, üretimin azaldığını görüyoruz. Bunda iklim şartlarının etkili olduğu kadar, tütün başfiyatlarının iki üç senedir aynı olmasının da etkisi olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda fiyatlar, üreticilerin lehine iyileşecektir” dedi.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kızılcabölük’te alım yaptıklarını, bunda ortam şartlarının önemli olduğunu, geniş bir kapalı alanın kendilerine tahsis edilmesinin önemli olduğunu ifade eden Türkoğlu, “Belediye hizmetlerinden ve alım yerinin fiziki şartlarından biz ve üreticilerimiz memnunuz, Başkan’a ve ilgililere teşekkür ediyorum” dedi.

Tütün Üreticileri Ömer Duman ve Osman Utku da tütün başfiyatlarının düşük olduğunu ve iyileşmesini istediklerini belirterek, şirket sorumlularının tutumlarından, alım yeri ve belediye hizmetlerinden memnun olduklarını söyledi. Bir başka üretici İsmail Yaraşır da her şeyden memnun olduğunu, desteklerin devamını istediğini söyledi.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, üreticileri ve tütün alımı yapan şirketleri Kızılcabölük’te ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Uslu, “Tütün üretim bölgesinin merkezinde bir noktadayız. Üreticilerimizin ulaşım ve ürün teslim etme ortamının iyileştirilmesi ile iki yıldır tütün alımları Kızılcabölük’te yapılıyor. Bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdik. Hem üreticilerin hem de satın alıcı firma yetkililerinin buradaki ortamdan memnun olmaları bizi sevindiriyor. Ayrıca Kızılcabölük’te bu sayede başlayan hareketlilikten, yerli esnaf da memnun. İnşallah önümüzdeki yıllarda tütün alım fiyatlarında bir iyileştirme yaşanır da çiftçiler de memnun olur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı