REKLAMI GEÇ

Tütüncüye TAKABEY desteği

Tütüncüye TAKABEY desteği

Türkiye’nin önemli tütün üretim merkezlerinden olan Tavas, Kale ve Beyağaç ilçelerindeki tütün üreticileri TAKABEY Tütün Üreticileri Birliği’nin çatısı altında toplanıyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2014 Cuma, 09:16

Türkiye’nin en kaliteli tütünlerini üreten Denizli’nin üç ilçesinde çiftçiyi korumak için birlik kuruluyor.

ÜÇ İLÇENİN ADINI TAŞIYOR
Tavas, Kale ve Beyağaç ilçelerindeki tütün üreticilerini tek çatı altında toplamak, haklarını savunmak, üretimdeki kaliteyi artırmak gibi hedeflerle kurulması planlanan ve üç ilçenin kısaltmasından oluşturulan TAKABEY’in ilk toplantısı Tavas’a bağlı Karahisar Mahallesinde yapıldı.

ÖNCELİK ÇİFTÇİ HAKKI
Toplantıya üç ilçenin belediye başkanlarının yanı sıra, muhtarlar ve tütün üreticileri katıldı. TAKABEY’in birinci amacının bölgede tütün üreten ancak gerek tüccarlar aracılığıyla gerekse yanlış üretim teknikleri nedeniyle mağdur olan çiftçinin hakkını korumak olduğu belirtildi.

SORUNLAR NOT ALINDI
Toplantıda tütün üreticilerinin sorunları başlıklar halinde tek tek not alınırken, birliğin hangi konulara öncelik vermesi gerektiği de belirlendi. Üreticilerini haklarını koruyarak bölge ekonomisi için büyük önem taşıyan yaprak tütünün kalitesini artırmayı amaç edinen birlik, yeni mağduriyetler yaşanmaması için de çalışacak.

TÜTÜN PARA EDECEK
TAKABEY adı altında kurulmasına karar verilen birlik için bölgede yeni toplantılar yapılacak. Birliğin resmi olarak kurulmasının ardından tütün üreticilerinin eğitimi, doğru ürün alınması ve pazarlama konularında tek elden karar alınarak uygulamaya konulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı