REKLAMI GEÇ

Denizli’de Blues rüzgarı

Denizli’de Blues rüzgarı

Türkiye’nin ilk ve tek Blues Festivali’nin ikinci durağı Denizli oldu. Antalya’da başlayan dün de Pamukkale Richmond SPA Otel’de devam eden “Efes Pilsen Blues Festivali’ne ilgi yoğundu. Blues’un Grammy ve Emmy ödüllü isimlerini buluşturan konserde Denizlililer coştu.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2012 Pazar, 13:32

Efes Pilsen tarafından Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleştirilen, Türkiye’nin ilk ve tek blues festivali Efes Pilsen Blues Festival 23, bu yıl Türkiye turuna Antalya’dan başladı.

20 ilde, 24 konserin verileceği Efes Pilsen Blues Festival 23 kapsamında ikinci konser, Denizli Richmond Pamukkale SPA Hotel’de gerçekleştirildi. Blues’un dev isimlerini buluşturan konsere Denizlili müzikseverler büyük ilgi gösterdi.

Konserde sahneye ilk olarak Grammy ve Emmy başta olmak üzere birçok uluslararası prestijli organizasyonda ödüle layık görülen armonika blues üstadı Billy Branch ve grubu The Sons of Blues çıktı. Billy Branch’ın özel konuğu olarak festivale katılan, genç yaşlarda blues ve R&B seslendirmeye başlayıp kariyerinde Junior Wells, Jimmy Dawkins, Bobby Rush, Buddy Guy, Albert King, Professor Eddie Lusk ve B.B. King gibi önemli isimlerle aynı sahneyi paylaşan, Mississippili blues sanatçısı Zora Young izleyicinin büyük ilgisi ile karşılaştı.

Konserde ayrıca Teksas Blues tarzının en önemli temsilcilerinden olan elektronik blues gitaristi Smokin’ Joe Kubek & Bnois King de sahne aldı.

Efes Pilsen Blues Festival 23’ün en büyük sürprizlerinden ve keyifli dinletilerinden biri ise 2009 Blues Müzik Ödülleri’nde “En İyi Yeni Sanatçı” ödülü, 2010 ve 2011’de “En İyi Baterist” ödülüne layık görülen, Legendary R.L. Burnside’ın torunu ve dünyanın en iyi davulcularından Cedric Burnside’in festivale özel gitar performansıydı.

Efes Pilsen Blues Festival, 1989 yılından bu yana Türkiye’yi blues müziği ile buluşturuyor. Gelenekselleşen ve heyecanla beklenen bir etkinliğe dönüşen Efes Pilsen Blues Festival kapsamında 22 yılda 87 grup ve 267 sanatçı sahne aldı; toplam 355 konser gerçekleştirildi. Bu konserler 424 binin üzerinde müziksever tarafından izlendi. Efes Pilsen Blues Festival 23 kapsamında Konya, Kayseri, Mersin, Adana, Hatay, KKTC, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Ankara, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, İstanbul, Edirne, Çanakkale ve İzmir olmak üzere 20 ilde toplam 24 konser düzenlenecek. HACI

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı