REKLAMI GEÇ

Denizli’nin plaj tasarımları nefes kesti

Denizli’nin plaj tasarımları nefes kesti

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan “Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması”nda dereceye giren kıyafetler ilk kez basına gösterildi. Mankenler tarafından sergilenen birbirinden iddialı kıyafetler büyük beğeni topladı.

/ DENİZLİHABER / 25 Eylül 2012 Salı, 10:00

DENİB’in 3 Ekim’de finalini yapacağı “Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması”nın tanıtım katalog ve klibi İMKB Kız Meslek Lisesi’nde çekildi. Ev ve plaj kıyafetlerinin tasarımcıları tasarımları hakkında bilgi verirken, kıyafetler mankenler tarafından ilk kez sergilendi.

DENİB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Uzunoğlu, yarışma için Türkiye’nin dört bir yanındaki tasarımcıların özel olarak 112 çizim hazırladığını, bunlardan ilk 10’a girenlerin belirlenerek finale kaldığını söyledi. Finale kalan birbirinden güzel kıyafetlerin 3 Ekim’de Pamukkale’de düzenlenecek organizasyonda gösterileceğini kaydeden Uzunoğlu, “Burada eserlerin son katalog ve klip çekimleri yapılıyor. Amacımız bu yarışma ile tekstil ve konfeksiyona yeni renkler, yeni tasarımlar kazandırmak. Bunu ortaya çıkan birbirinden güzel kıyafetlerle başardığımıza inanıyorum” dedi.

DENİB olarak bu yıl ilk kez “Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması” düzenlediklerine işaret eden Uzunoğlu, “Tasarım yarışması ile hem yeni yeteneklere fırsat tanınması hem de tekstil ve konfeksiyon sektöründe her geçen gün önemi daha da artan moda ve tasarımın gündemde olmasını hedefliyoruz. Genç modacılarımız tarafından çok farklı renk, desen ve stillerde hazırlanan tasarımlar herkes tarafından çok beğenileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Birinciye 7 bin TL
Yarışmanın büyük finali 3 Ekim’de Pamukkale Colossae Thermal Otel’de yapılacak. Ünlü mankenler tarafından podyumda tanıtılacak eserlerden birinciye 7 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 3 bin TL ödül verilecek. Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen yarışmacıya ise 5 bin TL ödül verilecek. Diğer taraftan, tasarım yarışmasında dereceye giren yarışmacılar, Ekonomi Bakanlığı tarafından uygun görülmesi halinde yurt dışında eğitim alma imkanını da kavuşabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı