REKLAMI GEÇ

BEYHAN ASLAN’DAN OLAY YARATACAK PÖPORTAJ

BEYHAN ASLAN’DAN OLAY YARATACAK PÖPORTAJ

AKP’nin 2002’deki teklifini ANAP grup başkan vekili olduğu için reddettiğini söyleyen kurt siyasetçi Beyhan Aslan, 2007’de tekrar kendisine gelen AKP’lilere “Evet” demeyi düşünürken, Zeybekci ve Yüksel’in operasyonuyla önünün kesildiğini iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 20 Aralık 2010 Pazartesi, 18:53

ASLAN ŞİMDİ HAS PARTİ’DE
MHP, ANAP, DP ve şimdi de HAS Parti…. 80 öncesi siyasi mücadelesini MHP’de sürdüren ve hatta bir dönem il başkanlığı da yapan Denizli merkez sağının önemli isimlerinden Beyhan Aslan, 80 sonrası siyasi yaşamının büyük bölümünde ANAP çatısı altında yer aldı. İl başkanlığı, ardından milletvekilliği ve grup başkan vekilliği görevlerinde bulunan Aslan, DYP-ANAP birleşme süreci nedeniyle kurulan DP’ye geçti, ancak DP süreci ANAP kanatlı siyasetçilerin beklentilerine yanıt vermeyince ayrılarak HAS Parti kuruluşunda yer aldı.

ADININ AKP İLE BİRLİKTE ANILDIĞINI SORDUK
Şimdi HAS Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı görevlerini yürüten Beyhan Aslan ile www.denizlihaber.com olarak Ankara’daki ofisinde yakın siyasi yaşamı ile ilgili sorular yönelttik. Bir ara isminin AKP ile birlikte anıldığını, bunun doğru olup olmadığı sorusunu yönelttiğimiz Aslan, Denizli’de uzun süre konuşulacak açıklamalarda bulundu.

2002’DE TEKLİF ETMİŞLERDİ
www.denizlihaber.com ’a AKP’nin kendisine hem 2002’de hem 2007’de adaylık teklifinde bulunduğunu, 2002’de grup başkanvekili olduğu için teklifi geri çevirdiğini ancak 2007’de Zeybekci ile Yüksel’in operasyonu yüzünden adaylığın gerçekleşmediğini iddia etti.

ERDOĞANLA YÜZ YÜZE KONUŞMUŞ
Aslan, ilk teklifin Bülent Arınç’tan geldiğini, ardından Faruk Çelik ve Ertuğrul Yalçınbayır’ın da kendisiyle konuştuğunu söyledi. Aslan, Erdoğan’la bir uçak gezisi sırasında yan yana oturarak konuştuklarını, Erdoğan’ın kendisine “Seni bekliyoruz” dediğini ileri sürdü. Aslan,
o görüşmede Erdoğan’ın kendisine ANAP’ın baraj altında kalacağını da söylediğini belirtti.

ZEYBEKCİ’Yİ TANIMIYORLARMIŞ
Aslan’ın en ilginç iddialarından biri de aslında Erdoğan-Zeybekci diyaloğunun çok uzun yıllar öncesine dayandığı iddiasını çürütecek cinstendi. İddiaya göre Erdoğan Zeybekci’yi bir toplantıda konuşma yaparken görüyor ve konuşmasından etkilenerek aday yapılması için Arınç’a söylüyor. Arınç, Aslan’a gelerek yardım istiyor. Aslan, Denizli eski Valisi Yusuf Ziya Göksu ile birlikte Nihat Zeybekci’yi arayıp teklifi iletiyor. Aslan, “Nihat Bey bu görüşmeyi inkar edemez” diyor.

2007’DE GÜL İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMÜŞ!
Beyhan Aslan, 2007 Genel Seçimleri için yine önce AKP’nin önemli isimleri, en nihayetinde ise o zamanlar Dışişleri Bakanı olan Gül ile yüz yüze bir görüşme yaptığını ve bu görüşmede teklifi kabul ettiğini söylüyor ama ekliyor; “İl Başkanı aday yapılmalı dedim”.

ZEYBEKCİ VE YÜKSEL’İ ARAMIŞ
Aslan daha sonra da önce Zeybekci’yi ardından Yüksel’i arayıp teklifi bildirdi. Zeybekci, Başbakan ile görüşüp geri döndüğünde, “Mutluluk duyarız ağabey” dedi. Yüksel, aday olmak istemediğini, Aslan’ın adaylığını desteklediğini aktardı. Ama bir süre sonra Zeybekci ve Yüksel gidip Aslan’ın iddiasına göre Başbakan’a “Aslan’ın eski tabanı yok. Listeyi biz yapalım. O’nun yerine Mehmet Yüksel’i aday yapalım” dedi.

BANA TÖREN DÜZENLEYECEKLERDİ
Aslan, kendisine AKP’de o günlerde bir tören düzenleme hazırlığı olduğunu ancak Denizli operasyonu nedeniyle bu olayın iptal olduğunu da söyledi. Olayı duyduktan hemen sonra adaylığını çektiğini iddia eden Aslan, bu sürecin en yakın tanıklarının Ertuğrul Yalçınbayır ve Abdullah Gül gibi isimler olduğuna dikkat çekti.

İŞTE BOMBA RÖPORTAJ!…

ARINÇ, ÇELİK ve YALÇINBAYIR
KURUCU OLMAMI İSTEDİLER!

Sedat Kurt- Siz ANAP’ın Grup Başkanvekiliyken bir görüşme olmuş. Bu görüşme nasıl oldu Sayın Erdoğan’la bir temasınız oldu mu?

Beyhan Aslan-“Tabii ki ben o dönemde Sayın Erdoğan’ı ilk o zaman partinin genel başkanı ve milletvekili Sayın Mesut Yılmaz Bey’le birlikte AK Parti binasında ziyaret ettik. Avrupa Birliği yasalarıyla ilgili görüşme yapmak üzere birlikteydik. İlk kez orada kendisiyle karşılaştım. Daha sonra Ak Parti’nin kurucu arkadaşlarıyla özellikle Hüseyin Çelik, Bülent Arınç ve Ertuğrul Yalçınbayır devamı olarak benim kurucu olmamı, AK Parti’ye gelmemi istediler o dönemde”

TAYYİP BEYLE BİZZAT GÖRÜŞTÜM!
BANA “SENİ BEKLİYORUZ” DEDİ!

“Bir gün de Sayın Tayyip beyle bir İstanbul uçak yolculuğunda onlar Emine hanımla yan yana oturuyorlardı. Emine hanımla yer değiştik. Tayyip Bey bana ‘Seni bekliyoruz, arkadaşlar geleceğini söylüyorlar. Erkan bey de (Erkan Mumcu) geleceğini söyledi, ama sen hala gelmedin. Ne bekliyorsun? Birlikte bu partiyi kucaklayalım. Birlikte çalışırız. Bu partinin size ihtiyacı var’ dedi”

PARTİNİZ BARAJ
ALTINDA KALACAK DEDİ

“…Birlikte çalışalımdan ben onu anlıyorum artık. “Bu partinin size ihtiyacı var partinizin baraj altında kaldığını biliyor musun? Ama siz kıymetli insanlarsınız, mecliste bulunmanız gerekir” sözleriyle İstanbul yolculuğu süresince bunları söyledi bana. Daha sonra tekrar Hüseyin Çelik, Ertuğrul bey, Bülent bey…”

ZEYBEKCİYİ TANIMIYORLARMIŞ
TEKLİF İÇİN BANA RİCA ETTİLER

‘Hatta onu bırakın şöyle bir şey de var, Bülent bey benim odama geldi. Nihat Zeybekci’yi arattı. Biz Nihat Zeybekci’yi tanımıyoruz. Milletvekili adayı olsun bize diye… Ben Nihat Zeybekci’yi aradım. Bak ben buradan gitmiyorum sen aday ol diye. Benim odamdan aradım Nihat Zeybekci’yi….”

YANIMDA GÖKSU DA VARDI

“Arınç, yanımda Yusuf Ziya Göksu olmasına rağmen “Yusuf Ziya Göksu ile birlikte ikna et şunu” dedi. Oda dedi ki “ Ağabey benim fabrikam var, ben fabrikayı Ankara’ya taşıyamayacağıma göre ben de şu anda siyasete giremem” dedi. 2002.. ilk ben aradım Nihat’ı ve yanımda da Yusuf Ziya Göksu var..”

TELEFONU GÖKSU ALDI
YİNE DE İKNA EDEMEDİK

“…Benden sonra telefonu Yusuf Ziya Göksu aldı, o da ikna etmeye çalıştı. Ben ararken de hatırlıyorum Bülent Arınç dedi ki “ Sizin ihracatçılar birliği başkanınız varmış, bir konuşma yapmış bir yerde çok beğenmiş başbakan, bunu aday yapmak istiyoruz. Bir ağzını yoklayın falan” dedi bana. Bende Nihat’ı aradım odamdan Yani meclisteki gruptaki odadan arandı. Bizim Vali’de çok istiyordu Nihat’ın olmasını. “Yahu ikna edelim şunu” dedi ve ikna edemedik.

NİHAT BEY BU GÖRÜŞMEYİ İNKAR EDEMEZ!

Sedat Kurt- Nihat beyin aday olması için elimden gelini yaptım diyorsunuz yani.

Beyhan Aslan- Tabiî ki aradım canım. Nihat Bey inkar edemez ki bunları. Nihat beyi aradım ve benden sonra Yusuf Ziya Göksu aradı Nihat beyi. Elimden telefonu aldı “ Dur ben konuşayım” dedi ve o da bana aynen bunu dedi “ Ben sanayiciyim fabrikam Denizli’de Ankara’ya fabrikayı taşıyamayacağım ağabey, bu benim işim değil siyaset şu anda” dedi. 2002 seçimlerinde. Yani kesinlikle Milletvekili olmayı reddetti. Onu bire koyacaklardı.”

ÖNCE BANA “DENİZLİ SENİN
İSTEDİĞİN GİBİ LİSTE YAP” DEDİLER!

“…Hatta ondan önce bana istediğin gibi liste yap dediler. Yani bana onu teklif ettiklerinde
“Denizli senin istediğin gibi liste yap” dediler ben evet deseydim ben yapacaktım istediğim gibi listeyi. Nihat kabul etmedi. Nihat olmayacaktı ama başka insanları yapacaktık o zaman”

ERDOĞAN ve GÜL KONUŞMUŞLAR
ADAY OLMAMI İSTİYORLARMIŞ!..

“…Yine 2007 seçimlerinde de Bülent Arınç, Abdullah Gül, Başbakan, meclisteki Bülent beyin odasında benim telefonum diye benim bacanağın telefonunu arıyorlar. Telefon benim üzerime kayıtlı olduğun için. Dediler ki işte yine bizim partiden aday ol diye. 2007 seçimlerinde. Sonra Ertuğrul bey geldi bana. Ertuğrul Yalçınbayır… Dedi ki ‘Bülent bey- Kayseri’ye mitinge giderken konuşmuşlar başbakanla, aday olmanızı istiyorlar’ dedi….”

GÜL 2007’DE ADAY ADAYLARINI BEĞENMEMİŞ
BANA “DENİZLİ NE KADAR ZAYIF” DEDİ..

“…Sonra Abdullah Bey Dışişleri Bakanlığı’nda ‘Bir görüşelim’ dedi. Ben de Dış İşleri Bakanlığı’na gittim. Dış İşleri Bakanlığı’nda Abdullah Bey’le görüştük. Bana dedi ki ‘Yahu bu Denizli ne kadar zayıf! Beyhan Bey, 13 kişi müracaat etmiş, hatta 15 kişi var. Denizli Türkiye’nin en zayıf ili. Bu ne biçim iş’ dedi. ‘Bu üniversite şehri bir tek hoca yok’ dedi. Aynen böyle konuştu o zaman. Ondan sonra dedi ki ‘Sen ne diyorsun?’ dedi. Böyle karalama bir kağıda benim adımı yazdı. ‘Beyhan Aslan…’ ‘Denizli’den birisini bulamaz mıyız’ dedi.

ÖNDER GÖÇGÜN’Ü ÖNERDİM
İL BAŞKANI ADAY OLMADAN
BEN ADAY OLMAM DEDİM

“…Ben Önder Göçgün ismini söyledim. Önder Göçgün olabilir mi ki dedim o da dedi ki ‘Yahu tanıyorum ben onu bir yerlerden’ dedi. Böyle bir şeyimiz geçti. Sonra ‘İl Başkanı aday olmadan ben aday olmam’ dedim. İl başkansız aday olunmaz ben dışarıdan geliyorum, başka biri dışarıdan geliyor, Şahin Tin isminin listeye konulması lazım dedim. Böyle sohbetler ettik biz. O da “ Yahu onlar teferruat” dedi 2007’de…

GÜL’DEN SONRA ÇELİK’LE GÖRÜŞTÜM
PARTİ GENEL SEKRETERİ EVRAKLARIMI ALDI

“…2007’de neyse Abdullah bey aradı tamam, sonra Faruk Çelik aradı bir görüşelim dedi. Gittim Faruk Çelik’in oraya. Denizliliymiş sekreteri. Benim evrakları İdris Naim Şahin’in danışmanı Hasan aldı götürdü, milletvekili olacak diye. Evraklarımı alıp götürdüler. İdris Naim Şahin o zaman partinin genel sekreteri…”

HEMEN ZEYBEKCİ’Yİ ARADIM
CEVABINI AYNEN SÖYLÜYORUM!

“…Ben hemen Nihat’ı aradım, Nihat Zeybekci’yi. Dedim ki ‘Bak Nihat bey, bana böyle böyle bir teklif var. Ben siyaseti bilen bir insanım. Denizli’ye sormadan da kabul etmedim. Seninle konuşuyorum şimdi. Benim adaylığıma evet mi diyorsun, hayır mı diyorsun? Denizli ne der, ben şimdi sizlerle boğuşmak istemiyorum’ dedim. Aynen bana söylediğini söyleyeyim size ‘Ağabey çok mutlu olurum, senin adaylığın Denizli’ye kazançtır’ dedi. O zaman ‘Başbakanla görüş, beni bir daha ara’ dedim.

HAYIRLI OLSUN BAŞBAKAN MUTLU,
BEN MUTLUYUM, SEN DE MUTLU OL DEDİ!

İki saat sonra beni aradı. ‘Başbakanla görüştüm ağabey. Hayırlı olsun. Başbakan mutlu, bende mutluyum, sende mutlu ol’ dedi. Aynen konuşma bu…”

YUSUF ZİYA GÖKSU ARADI
BİZE TÖREN YAPACAKLARMIŞ

Sonra tören yapacaklar bize… Yusuf Ziya Göksu aradı ‘Yahu Abdulkadir’le görüştüm ben dedi. Tören yapacaklar, küçük bir konuşma hazırla’ dedi. İnternette aradığınız zaman çıkar, haberlerde, ‘Başbakan’ın cebindeki isim’ diye. Hep Beyhan Aslan diye çıkar zaten baktığınız zaman. Yani Ak Parti Beyhan Aslan yazın hatta o ‘vitrin krizi’ diye, çıkıyor arattığınız zaman. Süreç hep orada yazıyor…”

MEHMET YÜKSEL’İ ARADIM ADAY MISIN DİYE
BEN ADAY MADAY DEĞİLİM DEDİ BANA!

“…Sonra ‘tamam’ dediler, ben bu sefer Mehmet Yüksel’i aradım. “Mehmet aday mısın değil misin abicim. Adaysan söyle bana. Yani yarın Beyhan Aslan benim önümü kesti diye düşünme. Yani itiraz etme. Adaysan söyle ben milletvekilliği yaptım, grup başkanlığı yaptım, ben milletvekilliğine doydum” dedim. Ama ‘Abi ben aday maday değilim’ dedi. ‘Belediye Başkanı adayı oldum bu kulağımın arkası gitti, öbür kulağımın da mı gitsin? Ben aday değilim’ dedi. Peki dedim, ben hazırlanıyorum…”

MURAT BAŞESGİOĞLU BENİ ARAYIP UYARDI
“BUNLARIN SANA KARŞI TAVIRLARI DEĞİŞTİ…”

“…Bu arada Murat Başesgioğlu aradı. Dedi ki, tören yapmamıza 3 gün kala ‘Yahu Beyhan, bunların sana karşı tavırları değişti’ dedi. “Ne oldu” dedim. ‘Valla bilmiyorum. Her gün Beyhan Aslan bize geliyor diye bakanlar kurulundaki arkadaşlar sıralarında konuşuyorlardı, şimdi az konuşuyorlar, bu işte bir bit yeniği var’ dedi…”

GÖKSU HABER VERDİ
“ZEYBEKCİ İLE YÜKSEL GELDİ”

“…Ben onun üzerine Yusuf Ziya Göksu’yu aradım. Yusuf Ziya Göksu dedi ki ‘Yahu buraya Nihat Zeybekci geldi, Mehmet Yüksel falan geldi’ dedi. ‘Odalar birliğine…’ Onlar geldi deyince, ‘Allah Allah! Ne oldu ki’ dedim…”

HÜSEYİN ÇELİK ANLATTI!
“ZEYBEKCİ GİTMİŞ BENİ İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEMİŞ”

“…Sonra Hüseyin Çelik anlattı bunları bana. Gidiyor Nihat Başbakan’a; Denizli’de meclis üyeleriyle yaptığı görüşmede benim istenmediğimi söylüyor. Tabii ki ben inanmıyorum. Nihat tek başına yapmadı bunu birileri de etkiledi. Sonra geliyor, burada diyor ki ‘Efendim Beyhan Aslan’ın eskisi gibi tabanı yok, yıprandı. Onun için Beyhan Aslan’ın adaylığını biz istemiyoruz. Onun yerine Mehmet Yüksel Ticaret Odası Başkanıdır, Mehmet Yüksel aday olsun’ diyor…”

ZEYBEKCİ, “ASLAN’DAN VAZGEÇELİM
YÜKSEL’İ ADAY YAPALIM” DİYOR…

“… ‘Beyhan Aslan’dan vazgeçelim’ diyor. Benim aleyhime kulis yapıyor. Bunun üzerine ‘Yahu öyle mi’ diyor Başbakan, ‘Peki sen bilirsin Nihat’ diyor. Nihat beyi liste yapmakla memur ediyor. Bunu duydum. Duyar duymaz gönderdim sekreterimi, adaylığımı geri çektim. Adaylığımı geri çekmeme rağmen benim ismim buradan Denizli’ye gidiyor. Aday değilim ama adaylığım söyleniyor. Yani o gelişmeler bu. Bunun en güzel canlı şahidi Ertuğrul Yalçınbayır’dır. Yani Yalçınbayır ve Abdullah Gül Bey’dir canlı şahidi. Bir de Hüseyin Çelik, Faruk Çelik oda başrollerde. Birinde ben kabul etmedim ama ikincide kabul ettim olay tamamen Denizli’nin operasyonuydu. Burada problem yoktu…”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı