REKLAMI GEÇ

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Bakan Dönmez’in Denizli ziyaretini değerlendirdi

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Bakan Dönmez’in Denizli ziyaretini değerlendirdi

Bir dizi ziyaret ve Denizli Enerji Koordinasyon Toplantısı için Denizli’ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Denizli’de Belediye Başkanları ve STK’ları enerji firmaları ile buluştu. Bakan Dönmez’in Denizli ziyaretini değerlendiren Ak Parti il Başkanı Yücel Güngör, “Denizli, istediğini aldı” mesajını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2021 Pazar, 15:37

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Faruk Dönmez’in 19 ilçeyi kapsayan mobil güneş paneli sözünün ise kısa sürede gerçekleşmesi için yatırımların takipçisi olacağını söyleyen Ak Parti il Başkanı Yücel Güngör, “Bakanımızın Denizli ziyareti kent açısından çok önemliydi. Bu ziyaretten Denizli karlı çıkmıştır” dedi.

Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan yatırımcılarımızın yıllardır beklediği doğalgazın sözünü aldıklarını dile getiren Güngör, “Kısa sürede gerçekleşme aşamasına gelmesi sağlanacaktır. Çardak OSB ile Denizli 2. OSB’sini de devreye sokarak ihracaatta yine en ön sıralarda adını yazdırmaya devam edecektir” dedi.

Bugüne kadar doğalgaz verilmeyen ilçeler Babadağ, Çal, Baklan, Çameli, Bekilli, Çardak, Beyağaç, Güney, Bozkurt, Kale ve Buldan’ın bulunduğunu anlatan Ak Parti İl Başkanı Yücel Güngör, “Bunların içerisinden yaptığımız ilk değerlendirmelerde nüfus ve tüketim potansiyeli dikkate alarak bu ilçelerimizin büyük bir kısmına İnşallah doğalgaz götüreceği sözünü aldık. Baklan, Bozkurt, Buldan, Çardak, Kale ve Çal ile alakalı boru gazı götürmek suretiyle bir kısmına SNC dediğimiz taşıma yöntemiyle doğalgaz götürerek doğalgaz konforu ulaştırılmış olacaktır” dedi.

Son 18 yılda Denizli’ye yaklaşık 4 milyar liralık enerji yatırımı yapıldığını, Önümüzdeki yıl için ise 500 milyon liralık yatırım planlandığını ifade eden Güngör, “Bakanımız, çiftçilerimizi rahatlatacak güneş santrali projelerini de ağırlık verileceği müjdesini bizimle paylaşmıştır. Tarım alanlarımızı güneş panelleri ile üretilen elektrik ile sulama imkanına kavuşmuş olacağız. Böylece Denizlili çiftçimizin maliyeti de en aza indirilmiş olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı