REKLAMI GEÇ

AKP HESAP SORACAK

AKP HESAP SORACAK

Referandum oylamasında büyük bir oranla ‘Hayır’ diyen Denizli için, AKP Genel Merkezi il yöneticilerinden ve kurmaylarından hesap soracak. Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MYK üyeleri, ‘Hayır’ diyen Denizli’yi mercek altına alacağını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 15 Eylül 2010 Çarşamba, 17:16

Önceki gün Ankara’da referandumu değerlendirmek için toplanan AKP MYK üyeleri, ”Hayır” diyen illeri masaya yatırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan MYK üyeleri referandumun sonuçlarını ve ” Hayır” diyen illerinin neden ”Hayır” dediğini gündeme taşıdı. Referanduma yüksek bir oranla ” Hayır” diyen Denizli ise MYK toplantısında ilk sırada yer aldı. Bugüne kadar seçimlerde hep AKP’yi destekleyen ve son küresel ekonomik krizde önemli bir oranda kan kaybına uğrayan Denizli’de böyle bir sonucun çıkması ise AKP’li kurmayları şaşırttı. Neden ve niçin sorularına yanıt arayan MYK üyeleri yakın zamanda AKP Denizli Teşkilatı ve siyasetçileriyle bir araya gelecek. Neden ” Hayır” denildiği ve sorunun kimden kaynaklandığının araştırılacağı toplantılarda, alınan sonuçlarla 2011’de yapılması beklenen seçimler ele alınacak.

MYK’da yapılan bir başka değerlendirmenin de hayır oyu verenlere ilişkin olduğunu ifade eden Cemil Çelik, “Yüzde 42 hayır oyu veren insanımızın da oylarını çok önemsiyoruz. Onları da saygıdeğer buluyoruz. Onlarla ilgili olarak da ilçe bazında analizler yapacağız, il il analizler yapacağız. Bu referandumda hayır oyu veren insanların hangi sebeplere ağlı olarak hayır oyu kullandığı, hangi endişelere dayalı olarak hayır oyu kullandığını da tespit edeceğiz ve ona göre bir yaklaşım sergileyeceğiz” dedi. Çelik, ayrıca 16 metropol şehirden 11’inden evet, 5’inden ise hayır çıktığını belirterek, “Bazıları kıl payıdır, bazıları daha açık farklarla hayır demişlerdir. Bu büyük şehirlerimizle de ilgili olarak gerekli değerlendirmeleri elbette yapacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı