REKLAMI GEÇ

“AKP UNUTTU BİZ PEŞİNDEYİZ”

“AKP UNUTTU BİZ PEŞİNDEYİZ”

EDP İl Başkanı Musa Akyol, 12 Eylül darbecilerine yargı dokunulmazlığı sağlayan geçici 15. maddenin, yine bir 12 Eylül günü yapılan referandum ile kaldırılmasının üzerinden tam 5 ay geçtiğini hatırlatarak, “AKP unuttu ama biz peşindeyiz. Darbecilerden hesap soracağız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Şubat 2011 Cumartesi, 17:58

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) İl Başkanı Musa Akyol, 12 Eylül referandumu ile darbecilere yargı dokunulmazlığı sağlayan geçici 15. maddenin yine bir 12 Eylül günü yapılan referandum ile kaldırılmasının üzerinden 5 ay geçmesine rağmen, hala darbecilerin yargılanmadığını hatırlattı. Akyol, EDP olarak referandum kampanyası sırasında verdikleri sözleri tuttuklarını belirterek, “Ülkenin dört bir yanında darbecilerden hesap sormak üzere suç duyurularında bulunduk. 12 Eylül 1980’de darbe yapanlar bu ülkenin umudunu, mutluluğunu ve geleceğini çalanlardır. Bu ülkenin onurlu ve cesur insanlarını adli soruşturmalara, tahkikatlara, işkence tezgâhlarına, cezaevi hücrelerine ve idam sehpalarına gönderenlerdir. Bu ülkenin geleceğini karartanlardır. 12 Eylül karanlığını geride bırakabilmenin yegâne yolu onunla yüzleşmekten onunla hesaplaşmaktan geçiyor” dedi.

“İktidar da muhalefet de bu konuda sessiz”
“İktidar ve muhalefetiyle, siyasetin görünürdeki bütün aktörlerinin, bu konuda derin bir sessizlik ve umursamazlığı paylaştıklarını belirten Akyol, “Referandum öncesinde her fırsatta darbecilerle hesaplaşma çağrısı yapan ve neredeyse demokrasi havariliğine soyunmuş bulunan AKP iktidarı, referandumdan bu yana geçen 5 ay boyunca 12 Eylül darbesiyle hesaplaşmak adına tek bir adım dahi atmadı” dedi. Akyol, “CHP’den MHP’ye dek sözüm ona muhalefet etmekte olan partiler ise bırakalım 12 Eylül karanlığı ile hesaplaşmayı, gündemlerine almayı, bizatihi o karanlığın bir ürünü olan mevcut statükoyu savunmaktan vazgeçmediler. EDP olarak darbecilerin yargılanması için yaptığımız suç duyurularının takipçisi olmaya 12 Eylül karanlığının izlerini siyasal ve toplumsal yaşamdan söküp atacak tavizsiz bir demokrasi ve özgürlük mücadelesini de sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Darbecilerin peşindeyiz”
Akyol, 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını sağlamak için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Adalet için toplumsal barışın sağlanması için başvurularımızın takipçisiyiz, darbecilerin peşindeyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı