REKLAMI GEÇ

AKP’NİN HEDEFİNDE ‘CİHANER’ VAR

AKP’NİN HEDEFİNDE ‘CİHANER’ VAR

Cihaner, Denizli’ye gelmeden olay oldu. AKP 5.sıra milletvekili adayı Hukukçular Derneği Başkanı Özkan’ın arzu ettiği şey gerçekleşti.

/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2011 Pazar, 16:29

Denizli’de AKP, milletvekillerini adaylarını tanıttı. EGS Park Konferans Salonu’nda tanıtım şöleninde söz alan Hukukçular Derneği Başkanı ve Denizli AKP 5. Sıra Milletvekili Adayı olan 35 yaşındaki Denizlili Cahit Özkan, CHP’nin Denizli 2. sıradan kontenjan adayı olan İlhan Cihaner’e yüklendi. Cahit Özkan, “Bugün maalesef, o gün millet iradesine kasteden çevreler bugün kalkıp Denizlimizden milletvekili adaylığına soyunmuştur. Buradan Sayın İlhan Cihaner’e sesleniyorum: Milletin iradesine kastedip gelip, demokrasinin, Menderes’in özgürlüğün büyük arzusuyla yüreğinde taştığı Denizli’den aday olabilirsin. Bu senin hakkındır, Anayasa’nın 83. maddesinde belirtilen senin en temel hakkındır. Ancak bilesiniz ki buradan size yol yok geçit yok, bilesiniz ki Türkiye’de hakkında açılan Ergenekon soruşturmasından daha büyük Cahit Özkan var. Sana sesleniyorum. Buradan sana geçit yok, yok yok, yok…” dedi. Partililer, ‘Vur vur inlesin Cihaner dinlesin’ sloganları attı.

Cahit Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Aday adaylığım süreci içinde çok arzu etmiştim. Demiştim ki bugüne kadar Hukukçular Derneği Genel Başkanlığı yaptığım dönemden büyük mücadelemi onlara karşı sürdürmüştüm. Kime karşı? Millet iradesine kastetmiş kişilere karşı ve demiştim ki, ‘Ne olur’ dedim, ‘O Haberal’dan bir tane Denizli’ye düşmez mi, bir tane Cihaner’den Denizli’ye düşmez mi’ demiştim. Bilin ki, basına düşmeden önce ben Cuma günü akşamı bunu öğrenmiştim. Cuma gününden beri büyük bir heyecan yaşıyordum. Açık ve net söylüyorum. Buradan milletin iradesine kastetmiş çevrelere yol yoktur. Kafes Eylem Planı nedir bilir misiniz? Açık söylüyorum. Kafes Eylem Planı, nasıl geçmişte 1993’te Uğur Mumcu’yu katledip, nasıl irtica adı altında bunu millete yedirmişlerse, nasıl Turgut Özal’a bu ülkenin cumhurbaşkanına kastetmişlerse, nasıl 1993’te Sivas’ta, Başbağlar’da bu milletin 33 evladına kastetmişlerse, onları tekrar canlandırmak isteyen Kafes Eylem Planı’nın Erzincan’daki icrai eylemlerini planlayan bir sanıktır Cihaner. Bir sanıktır. Bir sanığın CMUK’a göre bir yalan söyleme hakkı vardır. Yalan söyleme hakkı nedir? Yalan söylersiniz bunun yaptırımı yoktur. Bir siyasetçinin ne görevi vardır? Dürüst, samimi, doğru düzgün, içtenlikle millete yaklaşma görevi vardır. Bunu Sayın Cihaner nasıl bir arada bulunduracak. Bulunduramayacak ve Cihaner’e de oy yoktur.” Salon, Cihaner’i uzun bir süre yuhaladı.

Adnan Keskin’e de yüklendi
Özkan, CHP Denizli birinci sıra milletvekili adayı Adnan Keskin’i de hedef aldı. Özkan, “Adnan Keskin doğduğum yılda milletvekiliydi, artık siyasetin duayeni olduğunu düşünüyorum. Bugün 4. sıradaki milletvekili adayımız Nurcan Dalbudak’ın doğmasına iki yıl vardı o dönem. Belki Nurcan Hanım’ın anne ve babası evlenmemişti. Böyle bir süreçte sayın Keskin Denizlimizden milletvekili adayı oldu. Sana da oy yok. Gidip yatağında yat, ailenle ilgilen, kaç yaşındasın” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı