REKLAMI GEÇ

Bakanlık 1.500 psikolog alacak

Bakanlık 1.500 psikolog alacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında bin 500 psikoloğun bakanlığı bünyesinde kadroya alınacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2016 Cumartesi, 13:52

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Aile Sosyal Destek Programı’nı (ASDEP) başlatmak üzere gittiği Erzurum’da önemli açıklamalar yaptı. Bakan Ramazanoğlu, “Bakanlığımız bünyesinde bin 500 psikoloğu iki veya üç hafta içerisinde istihdam edeceğiz. Kadrolarımızı aldık, alt yapısını hazırladık” dedi.

Psikologların çalışma yöntemleri ve görevlerine ilişkin açıklamalar da yapan Bakan Ramazanoğlu, “Bir gün kapınız ben sizin sosyal danışmanınızım diyen bir çalışanımız tarafından çalınacak. İlk kayıt formunun doldurulmasından itibaren o sizin ailenizin rutin ziyaretçisi olacak. Ailede oluşmuş her türlü problem için hem rehberlik hem de rehabilitasyon çalışması gerçekleştirecek. Bugün bunların çalışmalarını yapmak için buradayız” dedi.

ASDEP’in bir Türkiye projesi olduğunu vurgulayan Bakan Ramazanoğlu, “Ama çalışmalara Türkiye’nin doğusundan başladık. Öncelikle özel bir süreçten geçen 4 ilimiz. 12 ilçemizde arkadaşlarımız sahada çalışıyor” diye konuştu.

Ramazanoğlu dört haftadır, Mardin, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak illerinde saha çalışmaları yapıldığını, yaklaşık 15 bin aile ile görüşüldüğünü aktararak, “Mesela Silopi’de güvenlik güçlerimiz çıktıktan sonra 100 psikolog arkadaşımız sahada çalışmaya başladı. Türkiye bu yılın sonunda her ailenin kapısının sosyal danışmanlar tarafından çalındığı bir ülke olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı