REKLAMI GEÇ

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU!

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU!

AKP Merkez İlçe Başkanı Erdoğan, CHP zihniyetinin, millete ‘sandığa gidin ve hayır oyu verin’ deme hakkı olmadığını, milletin kimseden emir almayacağını, kimsenin uşağı da olmadığını söyledi. Ancak Erdoğan’ın açıklamasının devamındaki cümle, ‘bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ dedirtecek cinsten.

/ DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2010 Pazartesi, 19:06

AKP Merkez İlçe Başkanı Uğur Erdoğan, vatandaşlara, referandumda neden ‘evet’ oyu kullanmalarını istediklerini anlattıklarına dair bir açıklama gönderdi. Erdoğan, açıklamasında, halka ‘evet’in nedenlerini anlattıklarını, bu çerçevede Denizli Merkez İlçe’ye bağlı mahalle, belde ve köylerde bilgilendirme toplantıları yaptıklarını belirtiyor.

Açıklamasında, CHP’ye de yüklenen Erdoğan, CHP’lilerin vatandaştan, referandumda ‘hayır’ oyu kullanmalarını istemeye hakları olmadığını ifade ediyor. Milletin, kimseden emir almayacağını, kimsenin de uşağı olmadığını belirten Erdoğan, açıklamasının sonlarına doğru ise ‘bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ dedirtiyor.

Erdoğan’ın açıklamasında yer alan bir cümle, milletin kimseden emir almayacağına ve kimsenin uşağı olmadığına dair söylemleri ile çelişiyor. Erdoğan, milletin sandığa gidip, hür iradesi ile doğrular ve gerçekler ölçüsünde, ‘evet’ oyunu vererek, vatandaşlık görevini en iyi şekilde yerine getireceğini söylüyor. Vatandaşların kimseden emir almayacağını ve kimsenin uşağı olmadığını ifade eden Erdoğan, “Gider sandığa ve hür iradesi ile doğrular ve gerçekler ölçüsünde evet oyunu verir ve vatandaşlık görevini en iyi şekilde yerine getirir” cümlesiyle de açıkça, halkın ancak oy vererek değil, ‘evet’ oyu vererek, vatandaşlık görevini en iyi şekilde yerine getireceğini söylüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı