REKLAMI GEÇ

“CHP’nin dürüstlüğü bu mu?”

“CHP’nin dürüstlüğü bu mu?”

AKP İl Başkanı Bilal Uçar, CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’in, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve kendisi hakkında söylediklerine cevap verdi. Uçar, “CHP’nin dürüstlüğü bu mu? Dürüst olun” dedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2010 Çarşamba, 17:53

AKP ile CHP arasındaki söz düellosu devam ediyor. AKP İl Başkanı Bilal Uçar, CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’in “Sayın Bakan, Denizli ekonomisine dair pembe tablolar çiziyor, ama Denizli’yi ilçesi ve köyleriyle kasıp kavuran işsizlik ve yoksulluktan haberdar değil herhalde. Ya da Sayın Bakan’ın çevresindeki hiç kimsenin, ekonomik sorunu olmadığı için öyle görüyor. Al gülüm ver gülüm alışverişler, ihaleler, kontrol altındaki tüm kurumların avukatlığına kadar her türlü işinin ve rantın paylaşımıyla, etrafınızdakilerin tuzu kuru olabilir. Ancak tarımıyla, sanayisiyle, esnafıyla Denizli’nin yüzü 3 yıldır gülmüyor Sayın Bakan” sözlerine cevap verdi.

“Gönenç, hem suçlu hem güçlü”
Uçar, “CHP İl Başkanı Zafer Gönenç hem suçlu hem güçlü. Denizli’de pankart meselesini diline dolayan, fakat kendi astırdığı pankartlar hakkında sesini çıkaramayan Sayın Gönenç, şimdi de kalkmış, bize dürüstlük dersi veriyor. Belediyenin imkânlarını, siyaseten kullandığımızı iddia ediyor ve daha çirkin bir şey yaparak benim mesleğimle ilgili iftirada bulunarak, bütün kamu kurumlarının avukatlığını aldığımı iddia ediyor” dedi.

“Zerre kadar vicdanın varsa cevap ver”
Uçar, “Sayın Gönenç, eğer zerre kadar dürüstlüğün ve vicdanın varsa şu sorularıma cevap ver. Genel başkanınızın Denizli’ye geldiğinde miting alanını hangi belediyenin araçlarıyla ve personeliyle süslediniz? Bir hafta öncesi bizi hiç olmadığı halde belediye imkânlarını kullanmakla suçlarken ve biz bu suçlamayı reddetmişken siz hangi yüzle Sarayköy ve Serinhisar Belediyesi’nin itfaiye araçlarını ve personelini sabaha kadar miting alanında çalıştırdınız?” dedi.

“Kimin avukatlığını yapıyormuşum açıklasın”
Uçar, “Demek ki, Denizli belediye başkanlığı sizde olsa belediyenin tüm imkânları CHP’ye feda olsun. Öyle mi? Tabi siz kendinizi devletin partisi olarak görüyorsunuz. Öyle olunca her şey size mubah oluyor. Diğer bir husus Sayın Gönenç kendisi de avukat olduğu halde, mesleğin etik kurallarını da çiğneyerek bizi töhmet altında bırakmaya kalkıyor. Kontrol altındaki tüm kamu kurumlarının avukatlığını alarak rant elde ettiğimizi iddia ediyor. Bugüne kadar hiç rant ve haksız kazanç peşinde olmadık, aklımızdan bile geçirmedik. 2004 yılından bu yana yerel bir sulama birliğinin ve Türk Telekom’un sözleşmeli vekilliğini yapıyorum. Bunun dışında hiçbir kamu kurumunun avukatlığını yapmıyorum. O zaman hangi belediyenin, hangi bankanın, hangi devlet kurumunun avukatı olduğumu Sayın Gönenç’in açıklamasını istiyorum. Açıklayamıyorsa o zaman çıkıp özür dilesin. Aksi takdirde kendisini müfteri ilan ediyorum” diye konuştu.

Gönenç’i kınadı
Uçar, siyaseten her türlü eleştiriye açık olduklarını belirterek, “Ancak iftira atarak, hele hele mesleğimizden dolayı onurumuzla oynayarak siyaset yapılmasını hiç de ahlaki bulmuyorum. Kendisi de meslektaşım olan Sayın Gönenç’i bu çirkin yakıştırmasından dolayı kınıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı