REKLAMI GEÇ

“Önce hesap ver”

“Önce hesap ver”

Zeybekci’nin özel durumları nedeniyle görevlerini başkalarına devrettiğine dair açıklamaları değerlendiren CHP Merkez İlçe Başkanı Bartal, Zeybekci’nin TBMM’nin dokunulmazlık çatısı altına girmeye çalıştığını iddia ederek, önce icraatlarının hesabını vermesi gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 4 Ekim 2010 Pazartesi, 17:45

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin özel durumları nedeniyle görevlerini başkalarına devrettiğine dair açıklamalarını değerlendirdi. Bartal, Zeybekci’nin TBMM’nin dokunulmazlık çatısı altına girmeye çalıştığını iddia ederek, önce icraatlarının hesabını vermesi gerektiğini söyledi.

Bartal, “Sayın Başkan, özel durumları dolayısıyla yetkilerini başkalarına devrettiğini ifade etmiştir. Dünyanın neresinde böyle bir anlayış olabilir ki! Özel durumdaki kastı sağlık durumu ya da ailevi durumuysa, herkes anlayışla karşılar ama hiçbir gerekçe göstermeden böyle bir şeye kalkışmak Sayın Zeybekci’nin kendi başına alabileceği bir karar olmamalıdır. Sayın Zeybekci belediye başkanlığına aday olduğunda, acaba başka birileri adına mı aday oldu. Yoksa ‘Önce kazanırım, sonra arkadaşlarıma devrederim’ diyerek mi aday olmuştu, ya da ‘Bu kenti ben yönetirim’ diyerek mi aday oldu? Çünkü binlerce vatandaşımız Denizli’yi yönetsin diye Başkan’a güvenip oy vermişlerdir. Şimdi siz Denizli’yi köstebek yuvasına döndüreceksiniz, usulsüz birçok dolaplar çevireceksiniz, kanun tanımadan icraatlarda bulunacaksınız, sonra bir de kalkıp ‘ben vazgeçtim, yapmayacağım belediye başkanlığı’ diyeceksiniz Böyle bir anlayış olur mu? Denizli’yi yönetiyorsunuz Sayın Başkan, çelik çomak oynamıyorsunuz” dedi.

Bartal, Zeybekci’nin açıklamaları karşısında, bir vatandaş olarak aklına, “Zeybekci sıkıştı, altından kalkma şansı kalmadı, beceremedi bu işi, şimdi kaçacak ve meclisin dokunulmazlık çatısı altına girecek” düşüncesinin geldiğini belirterek, “Diyor ki Sayın Başkan, ‘Halkın arasında olmak istiyorum.’ Böyle bir açıklama olabilir mi? Şu ana kadar neredeydiniz? Halkın belediye başkanı kimlerin arasında olacak, zaten halkın arasında değil miydiniz? Siz halka değil de başka birilerine mi hizmet verdiniz bugüne kadar? Derhal Sayın Başkan durumu tekrar değerlendirmeli, mantıklı bir gerekçe sunmalı, icraatlarının hesabını vermeli, tüm kayıtları, ihale dosyalarını meclis üyelerine açmalı, önce aklanmalıdır. Yoksa Denizli halkı sizi hiçbir zaman affetmeyecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı