REKLAMI GEÇ

UÇAR ZEYBEKCİ’YE SAHİP ÇIKTI

UÇAR ZEYBEKCİ’YE SAHİP ÇIKTI

AKP İl Başkanı Uçar, basın toplantısı düzenleyerek Başkan Zeybekci’yi eleştiren ve istifaya davet eden Gönenç’i ciddiyete davet etti. CHP’yi ağır bir dille eleştiride bulunan Uçar, “Ne cami avlusuna pankart astık ne de valilik bahçesine” dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2010 Cumartesi, 16:27

Referandumda ‘Evet’ mitingi düzenleyen Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın gelişi ile ilgili Yeni Cami ve valilik binası önündeki palmiyelere asılan, daha sonrada indirilen pankartlarla ilgili tartışma devam ediyor.

Geçtiğimiz gün basın toplantısı düzenleyerek pankartlarla ilgili resimlere ‘Fotomontaj’ dediğini ileri sürdüğü Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’yi bu iddiasını ispatlamaması halinde istifaya davet eden CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’e sert tepki gösteren AKP İl Başkanı Bilal Uçar, “CHP pankart olayını ağzına sakız yaparak, iyice sıkıldıkları referandum ortamında nefes almaya çalışıyor. Bizim sakin tavrımızı istismar ediyor. Başbakanımızın Denizli ziyareti öncesi yol kenarlarındaki palmiyelere asılan pankartlara tahammül edemeyerek, konuyu farklı mecralara çekmek istiyor. Sayın CHP İl Başkanı Gönenç’i ciddiyete davet ediyorum” dedi.

Hiçbir şekilde Yeni Caminin duvarına ya da minaresine pankart asma gibi bir düşüncelerinin ve girişimlerinin olmadığını valilik bahçesine de pankart asmadıklarını dile getiren AKP İl Başkanı Uçar, “Yeni Caminin bahçesi önünde yol kenarında bulunan palmiye ağaçlarına pankart asma aşamasında iken, olay yerinde bir takım dedikodu çıkması üzerine, bu konu istismar edilmesin diyerek pankart asmaktan vazgeçtik. Halbuki burası yol kenarıdır ve parti binamızın önünde bir meydandır. Daha önceleri buraya birçok kesim tarafından pankartlar asılmıştır. Yine Valilik önündeki yol kenarında bulunan palmiye ağacına astığımız pankarttan dolayı da CHP hemen ortalığı velveleye vererek, valilik bahçesine pankart asıldığını iddia etmiştir. Biz yine de bir tartışma olmasın ve valimiz töhmet altında bırakılmasın diye her zaman pankartların asıldığı ve valilik binasıyla hiçbir ilgisi olmayan yerden pankartı aldırdık” dedi.

Olgun tavrımızı istismar ediyorlar
AKP olarak bu konudaki olgun ve sakin tavırlarının da her zamanki gibi CHP tarafından istismar edildiğini, CHP’lilerin mal bulmuş mağribi gibi üzeriden günler geçmesine rağmen üzerine gittiklerini belirten İl Başkanı Uçar, “Ulusal basında bir yazar, cami minarelerine belediye başkanımızın pankart astırdığı iddiasını ileri sürdü. Çünkü yol kenarında camiye bakan palmiyelerin önünden çekilen resimle camiye asılmış gibi lanse edildi. Böylece konu kamuoyunu yanıltma noktasına getirildi. Denizli’de öteden beri pankartların asıldığı alanlar bellidir. Belediye binasının önü ki, belediye istese izin vermeyebilir. Ancak alışılageldiği için bu konuda bir yasaklama yoluna gidilmemiştir. Yine bazı okul bahçelerinin duvarlarına (Denizli Lisesi vb.) belli meydanlara, (valilik önü, bayramyeri, Candoğan parkı gibi) pankartlar asılmaktadır. Biz hiçbir şekilde cami bahçesine, duvarına ya da valilik bahçesine bir pankart asmadık. Böyle bir girişimde de bulunmadık. Şimdiye kadar birçok kez pankart asılan alanlara pankartlarımızı astık. CHP İl Başkanı Gönenç’i ciddi ve samimi olmaya davet ediyorum. Halka anlatabileceği başka şeyler arasın. Bizim boş şeylerle uğraşacak vaktimiz yok biz hizmet üretiyor, icraat yapıyoruz.” dedi.

Hep köstek oldular
“Halkımızın demokratik hak ve özgürlüklerine hayır demeyi izah edemeyen CHP’nin başka alanlarda güya kendini haklı gösterme telaşı ve gayreti içinde olduğunu görüyorum” diyen Uçar, “CHP zihniyeti bugüne kadar millet menfaatine hiçbir olumlu gelişmeye evet diyemediği, hep köstek olduğu için yıllardan beri milletimiz tarafından dışlanmaktadır. Bir türlü halkı anlamaya çalışmayan, anlamak yerine halkı suçlayan bu zihniyet bugün her şeyi istismar eder olmuştur. Üniversitelerde kızların başörtüsüyle okuma özgürlüğünü anayasa mahkemesinde iptal ettirdikten sonra çiçeği burnunda liderleri tarafından bugün hiç sıkılmadan, bu sorunu kendilerinin çözeceklerini söyleyebilmiş, perde arkasındaki esas patrondan zılgıtı yiyince hemen kıvırtma yoluna gitmiştir. 29 Mart yerel seçimler öncesinde çarşaf ve kuran kursu açılımı yapıp, daha sonra çarşaf yırtma törenleri yapabilmişlerdir. Bugün meydanlarda işçiden memura, çiftçiden esnafa her kesimi yalan ve boş vaatlerle istismar etmeye devam etmektedirler. CHP’nin istismarlarını saymakla bitirmek mümkün değildir. Zaten milletimiz bu yüzden bunlara yarım asırdır iktidar imkanı vermemektedir. Bu anlayışı değiştirmedikleri müddetçe iktidar yüzü de göremeyeceklerdir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı