REKLAMI GEÇ

Vekil ÖK’ten 5 Aralık Kadın Hakları Günü Mesajı

Vekil ÖK’ten 5 Aralık Kadın Hakları Günü Mesajı

Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün ÖK, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Ök, açıklamasında kadınların hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde yer almaları gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2019 Perşembe, 15:59

Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün ÖK Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Ök mesajında “Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği ve bunun dünyada özel bir gün olarak kutlanmasını sağlayan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla, kadınların hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde yer alması dileyerek tüm kadınlarımızın Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum” dedi.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E BORÇLUYUZ”
Kadınların yasal statüsünün tamamen değiştirilerek gerek aile içinde gerekse birey olarak eşit haklar sağlayan düzenlemelerin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde gerçekleştiğine dikkat çeken ÖK; “Türk kadınına, medeni olarak nitelendirilen Avrupa devletlerinden bile önce seçme ve seçilme hakkı verilmesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesi, toplumsal hayatta gerçekleşen en önemli devrimlerden birisidir.” dedi.

“ŞİDDET VE KABA KUVVET İNSANLIK AYIBIDIR”
Mesajında kadın cinayetlerine de değinen ÖK, “Birleşmiş Milletler ‘in hazırladığı rapora göre, dünyada her gün 137 kadın maalesef eşi ya da bir yakını tarafından öldürülüyor. En temel hakları olan yaşama hakkı ellerinden alınıyor. Özellikle ahlaki değerler bahane edilerek işlenen bu cinayetlerin artık son bulması gerekiyor. Unutmayalım ki bir bireyin ahlaki değerlerinden sorumlu olmak, başka bir bireyin görevi değildir. Hiçbir zaman da olmamıştır. Şiddet ve kaba kuvvet insanlık ayıbıdır. Kadın veya erkek kavramlarından önce insan olmak gerekir. Bu vesile ile çeşitli bahaneler öne sürülerek cinayete kurban edilen kadınlarımızı tekrar rahmetle yâd ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı