REKLAMI GEÇ

YÜKSEL “ERSOY BİZİ ESARETTEN UYANDIRDI”

YÜKSEL “ERSOY BİZİ ESARETTEN UYANDIRDI”

AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Mehmet Akif Ersoy’u Türk milletini esaretten uyandırıp, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine davet eden ve bu uğurda mücadeleler veren bir aksiyon şairi olarak tanımladı.

/ DENİZLİHABER / 25 Aralık 2010 Cumartesi, 16:51

Yüksel, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 74. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, milli şairin tarihin sayfalarında yerini aldığını, İstiklal Mücadelesi esnasında tutsaklığa isyan ederek Türk milletini esaretten uyandırıp, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine davet eden ve bu uğurda mücadeleler veren bir aksiyon şairi olduğunu kaydetti. Mehmet Akif Ersoy’un vatanına ve milletine duyduğu aşkı dile getiren coşkulu mısralarının Türk bağımsızlık savaşında milli ruhun hızla yüksek seviyeye çıkması adına büyük katkı sağladığının altını çizen Yüksel, ‘Mehmet Akif, aydın, ileri görüşlü, vatanına, milletine büyük sevgi besleyen, Osmanlı ruhuna Cumhuriyet ruhuna inanan bu topraklara kendini adayan inançlı bir vatanperverdir. Mehmet Akif bu toplumun gözü, kulağı, duygusu ve yüreğindeki sözlerinin dışa vurumuyla milletimize ve memleketimize duyduğu hasleti yüksek sesle sevgi ve bağlılığını haykıran, istiklale ve istikbale inanan özel bir şahsiyettir’ ifadelerine yer verdi.

Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve Türk milletine armağan ettiği İstiklal Marşı’nın vatan ve millet aşkının en mükemmel örneklerinden birisi olduğunu belirten Yüksel, şunları kaydetti: ‘Ülkemizin bağımsızlık sembolü olan İstiklal Marşı özümüzü, hür yaşama kararlılığımızı ve milletimizin yüceliğini ortaya koymaktadır. Milli mücadele yıllarında yazılarıyla ve Anadolu’nun dört bir yanında yaptığı konuşmalarla halkı bilinçlendirip, insanların mücadeleye katılmasını sağlamıştır. Mehmet Akif, büyük bir vatansever olarak ülkemize değerli hizmetlerde bulunmuştur. Akif’in eserleri geçmişi olduğu kadar, bugünü ve yarınları da anlamamıza yardımcı olacak nitelikte ve değerdedir. Onun ortaya koyduğu eserlerden toplum olarak hepimizin çıkaracağı büyük dersler bulunmaktadır.’

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı