REKLAMI GEÇ

Yüksel; kadın hakları konusunda öncüyüz

Yüksel; kadın hakları konusunda öncüyüz

AK Partili vekil Mehmet Yüksel, Atatürk’ün Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı vererek, hak ettiği konuma ve saygınlığa kavuşturduğunu söyledi. Yüksel, Ak Parti’nin, Cumhuriyet tarihinde kadrolarında ve teşkilatlarında kadına en çok yer ve değer veren parti olduğunu da ifade etti.

/ DENİZLİHABER / 5 Aralık 2011 Pazartesi, 17:32

AK Parti Denili Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümü nedeniyle açıklama yayınladı. Millletvekili Yüksel yayınladığı açıklamasında Türk kadınının, kişiliği, asaleti, fedakâr tutumu, kahramanlığı ve aile içindeki rolünün, toplumun en yüksek ve en önemli değeri olduğuna işaret etti. Yüksel açıklamasında şu düşüncelerini aktardı: “Türk kadını, kişiliği, asaleti, fedakâr tutumu, kahramanlığı ve aile içindeki rolüyle, toplumumuzun en yüksek ve en önemli değeri olmuştur. Bizlere düşen en iyi seviyelere taşıyarak yükseklere taşımaktır. Anne ve birey olarak her şeyin en iyisini hak eden kadınlarımıza destek vermek, onların hayat şartlarını iyileştirmek, toplumsal statülerini güçlendirmek için çaba göstermek, çocuklarımıza ve gençlerimize, yani geleceğimize sahip çıkmakla eşdeğer bir durumdur. Bu nedenledir ki Ülkemizde kadınlarımıza yönelik verilen mücadeleler geleceğimize atılan adımlar olarak görülmeli ve toplumsal bir güç olarak yürüyüşümüz bu manada vargücüyle devam etmelidir. Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere vatan savunmasında üzerine düşeni layıkıyla yerine getiren Türk kadını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde toplum içinde hak ettiği konuma ve saygınlığa kavuşmuştur. Medeni Kanun’un kabulüyle başlayan süreçte, Türk kadınına dönemin şartlarına göre son derece önemli haklar tanınmış, kadınlarımızın toplumsal hayata katılmalarının önü açılmıştır. Öyle ki Kadınlarımıza 1934 yılında seçme ve seçilme hakkının verilmesi de, bu sürecin kilometre taşlarını oluşturmaktadır. Kadınlarımız, Batılı birçok ülkenin vatandaşlarından daha önce seçme ve seçilme hakkına kavuşmuşlar, erkeklerle eşit şekilde ülke idaresine katılma imkânını elde etmişlerdir” dedi.

Kadınlarımız Başarının Sembolüdürler…
Milletvekili Mehmet Yüksel açıklamasının devamında 1935 yılında yapılan seçimlerde 18 kadın milletvekilinin Meclis’e girdiğini ve o günden bugüne hızla kadınların seçilme oranlarının artmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Yüksel şunları ifade etti; “Parlamentodaki kadınların seçilme oranlarının artış göstermesi ülkemiz demokrasisi açısından da olumlu bir gelişme olarak görülmelidir. Ülkemizin gelişmesinde kadınlarımızın büyük payı bulunmaktadır. Sadece bir alanda değil bir çok alanda çalışmalarıyla adlarından bahsettiren kadınlarımız iş dünyasında da dünya ölçeğinde üst sıralardaki yerlerini alıp başarının sembolü olmuşlardır. Kadınlarımız fedakâr tutumlarıyla, başarılarıyla kendisine tanınan haklara layık olduğunu en iyi şekilde kanıtlamıştır. Kadın haklarının daha ileri seviyelere taşınması, öncelikli hedeflerimiz arasında bulunmakla birlikte bu manada önemli mesafeler de alınmıştır. Bugün kadınlarımız düne oranla daha çok özgürlük, daha çok demokrasiye ve daha çok haklarına kavuşmuştur. Peki, bunlar yeterli mi tabi ki yeterli değil, fakat bu yönde iktidarımızın çalışmaları durmaksızın devam edecektir. Bu bağlamda kadın-erkek eşitliği ilkesi doğrultusunda kadınlarımızın haklarının korunması ve toplumdaki rollerinin arttırılması, özellikle eğitim, çalışma, seçilme haklarının yaygınlaştırılması ülkemizin öncelikli amaçları arasında yer almaktadır. Kadınlarımızın hayatın her alanında daha etkin rol üstlenmelerini, umutla hayata bağlanmalarını sağlamak yolunda atılacak adımların, Atatürk’ün öngördüğü hedeflere Türkiye’yi daha da yakınlaştıracağı kesindir. Kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve siyasal her alanda hak ettikleri yeri almalarının, gücümüze güç katacağına inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı