REKLAMI GEÇ

Zeybekci çocuklarını İmam Hatipe gönderememiş!

Zeybekci çocuklarını İmam Hatipe gönderememiş!

Meclis’te yaşanan imam hatip tartışmasında AK Partili vekillerle CHP’liler arasında sert atışmalar yaşandı. CHP’li Muharrem İnce AK Parti’yi terletecek soruyu sordu: ‘Merak ediyorum fakirin fukaranın çocuğunu imam hatibe gönderirken kendi çocuklarını kolejlere niye gönderiyorlar? Kaç AKP’linin çocuğu İmam Hatip’te okuyor?’ bu soru üzerine AKP Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’de tartışmalara dahil oldu ve “Ben imam hatip mezunuyum, iki tane çocuğuyum liseyi bitirdi, imam hatibe gidemediler. İnşallah iki tane daha var onları imam hatibe göndermek nasip olur” dedi.

/ DENİZLİHABER / 9 Şubat 2012 Perşembe, 13:47

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP’nin grup önerisinde yapılan konuşmalarda katsayı uygulaması, ikna odaları ve imam hatip lisesi tartışması çıktı. Bir süre önce katsayı uygulamasının iptali için Danıştay’a başvuran CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “Genel liselerde, Anadolu liselerinde, fen liselerinde okuyanların hiçbir hakkı yok mudur, ben burada CHP milletvekili olarak hem anne olarak böyle bir şeye karşı çıkmayacaksam benim burada yerim yok arkadaşlar” dedi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bu katsayıyı 28 Şubatçılar getirdi. Doğru bir uygulama değildir. İmam hatipli çocuklar ile fen liseli çocuklar hepsi bu memleketin evladıdır. Ne birisi cüzzamlı ne birsi vebalıdır ne birisi Oxfordludur. 28 Şubatçıların getirdiği katsayı doğru değildir. Ancak bugün getirilen de doğru değildir. Bu da adil değildir. Birincisinde alkışlıyorsunuz da ikincisinde niye hemen başlıyorsunuz. En büyük yanlışlık gençlerimizi ilgilendiren konuyu parti meselesi haline getirip takımlar arasındaki yarış haline getirmek” dedi.

“TAVRINIZI NET KOYUN”
Bu arada İnce’nin sözlerine AK Parti sıralarından, “Siz yapıyorsunuz bunu” sesleri yükseldi. İnce, konuşmasına, “Ama bir dava açmak herkesin hakkıdır. Bu Meclis’te bu işi en iyi ben biliyorum” dedi. AK Parti sıralarından da, “Hadi oradan” sesleri yükseldi. İnce, “Tek yaptığın şey bağırmak. Sizlerle bir televizyon kanalında tartışalım” diyerek teklifte bulundu. AK Parti’li bazı vekiller de, “Ben varım” diyerek yerlerinden bağırdı. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, “Ben İHL mezunu değilim. Sağlık meslek lisesi mezunuyum. Katsayı olsaydı hukuk fakültesine giremeyecektim. Yüzde 8’lik imam hatibin önünü kesmek adına yüzde 92’yi heba eden zihniyet nasıl kabul edilir, siz kendi aranızda bile aydınlanmamışsınız. Tavrınızı net koyun” diye konuştu.

“ÇOCUKLARI İMAM HATİPTE OKUYANLAR PARMAĞINI KALDIRSIN”
Aydın’ın sözlerine tepki gösteren Muharrem İnce, yerinden AK Parti’li vekillere, “Çocukları imam hatipte okuyanlar parmağını kaldırsın, kaldırın” diye sordu. İnce’nin sorusuna bazı AK Parti’li vekiller de yanıt verdi.

ZEYBEKCİ CEVAP VERDİ
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, “Ben imam hatip mezunuyum, iki tane çocuğuyum liseyi bitirdi, imam hatibe gidemediler. İnşallah iki tane daha var onları imam hatibe göndermek nasip olur” dedi. AK Parti’li Öztürk de, “İmam hatip mezunuyum. Benim kızlarımdan birisi imam hatibi bitirdi katsayı uygulamasından dolayı istediği üniversiteye giremedi” dedi. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de, “Benim de kızlarımdan biri imam hatip mezunu. Başörtülü olduğu için üniversitelerde ne tür sıkıntılar çıktığını biliyorum” dedi.

“324 KİŞİ SÖZ ALMADI DEMEKKİ ONLARIN ÇOCUKLARI OKUMUYOR”
CHP’li İnce de, “İki sayın vekil söz aldı, çocuklarının imam hatipte okuduğunu söylediler, demek ki 324 kişi söz almadığına göre onların çocukları okumuyor demektir. Ama merak ediyorum fakirin fukaranın çocuğunu imam hatibe gönderirken kendi çocuklarını kolejlere niye gönderiyorlar? Kaç AKP milletvekilinin çocuğu imam hatipte okuyor” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı