REKLAMI GEÇ

ZEYBEKCİ GÜÇLÜ GİDİYOR!

ZEYBEKCİ GÜÇLÜ GİDİYOR!

Denizli Belediye Başkanlığı’ndan istifa ederek liste başı olarak seçimlere giren Zeybekci, Ankara’ya güçlü gidiyor. Yeni kabinede ismi geçen Zeybekci, Denizli’de bu savı kuvvetlendiren bir oy oranına ulaştı.

/ DENİZLİHABER / 12 Haziran 2011 Pazar, 19:26

2004’de Denizli Belediye Başkanı seçilen Nihat Zeybekci, 2009’da güven tazeledi. AKP’nin belediye başkanlarına vekil adaylığı yasağı getirmesine rağmen, Başbakan Erdoğan’ın vizesiyle görevinden istifa edip milletvekili adayı oldu.

Yeni kurulacak kabine için ismi sık sık geçen Zeybekci’nin, kabineye girmesi için Denizli’den güçlü bir şekilde başkente gitmesi gerektiği siyasi çevrelerin ortak kanaatiydi. Zeybekci, yüzde 47’ye dayanan oy oranı ile iddialı olduğunu gösterdi.

Zeybekci’nin yeni kabinede üstlenmesi muhtemel bakanlıklar da şimdiden siyasi kulislerde konuşulmaya başladı. Yeni kurulan Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı ya da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı için Zeybekci’nin hem belediyecilik deneyimi hem de iş dünyasından gelen bir isim olması açısından isminin uygun olabileceği görüşü yapılıyor.

Zeybekci hakkında ileri sürülen bir iddia ise, Erdoğan’ın yeni oluşturacağı kabinede sürprizi olacağı ve başbakan yardımcılığı görevine getirileceği üzerine. Keza seçim süreci boyunca en çok konuşulan konular arasında Zeybekci’nin Başbakan Erdoğan’ın olası bir başkanlık sistemi sonrası Erdoğan’dan boşalacak başbakanlık koltuğuna oturacağı savıydı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı