REKLAMI GEÇ

ZEYBEKCİ’DEN DEĞERLENDİRME

ZEYBEKCİ’DEN DEĞERLENDİRME

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, 2016 Eylem Planı hazırlanırken sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de önerilerinin dikkate alındığını belirtti. Divan başkanlığı yaptığı DEİK Genel Kurulu’nu da değerlendiren Zeybekci, toplantıda asgari ücretteki artışın getireceği yükün paylaşılacağını da söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2015 Pazar, 14:05

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, 30 iş konseyi ve 103 kurucu kuruluş ile Türkiye’deki özel sektörün diğer ülkelerle ticari ilişkilerinin DEİK tarafından koordine edildiğini dile getirdi. DEİK’in kurulduğu 1986’dan bu yana Türk ekonomisinde güçlü bir aktör olan kurulun dış ilişkilerin tek elden yürütülmesi anlamında koordinasyon görevini üstlendiğini ve iyi bir grafik sergilediğini söyledi.

Zeybekci, “AK Parti olarak, ülkemizin yarınlarına dair hem proje üretirken hem de bunları hayata geçirirken toplumun her kesiminden aldığımız görüşleri en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. DEİK gibi Türk ekonomisinde söz sahibi isimleri buluşturan kurulların da ne düşündükleri ile ne beklediklerini hep önemsedik. Kurulun değerli üyeleri, bir taraftan ülkemizi sınırlar ötesinde en iyi şekilde temsil etmeye çalışırken diğer taraftan da diğer ülkelerle ticari ilişkilerimizi şekillendirmede özel sektöre rehber oldu. Ülkemizin dış ticaretinin ve ekonomisinin gelişmesinde büyük katkı sağladı. Hepsini kutluyorum; aldıkları sosyal sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmenin övüncünü yaşamayı fazlasıyla hak ettiler” dedi.

PAKET HAZIRLANIRKEN STK’LARIN ÖNERİLERİ DE DİKKATE ALINDI
AK Parti MKYK üyesi Zeybekci ayrıca, toplumun tüm kesimlerini kapsayan, herkesin yakından takip ettiği 2016 eylem planı ile reform paketini hazırlarken, sivil toplum kuruluşlarının önerilerini de dikkate aldıklarını kaydetti. Acil eylem planı niteliğindeki paketi hızla yürürlüğe koyduklarını da vurgulayan Milletvekili Zeybekci, “Partimizin kurulduğu ilk günden bu yana demokrasi, hukuk ve adaletle kalkınacağımız inancıyla yol aldık. Öncelikli görevimiz hep bu oldu. 1 Kasım’da da güven tazeleyerek, halkımızdan aldığımız yetkiyle yeniden üretim, ihracat, sosyal adalet ve barış için yola çıktık. AK Parti iktidarları dönemindeki siyasi istikrarın getirisi, en çok ekonomimizde görüldü. Ve biz bu büyük Türkiye’yi dünya açmaya kararlıyız. Bunun için her türlü zorluğu ve mücadeleyi de göze aldık. Ne yapıyorsak daha güçlü bir Türkiye için. Bu yolda milletimiz ve Allah’tan başka kimseye de hesap vermeyiz” diye konuştu.

Denizli Milletvekili Zeybekci, AK Parti döneminde yapılanlarla, Türkiye’nin dış ticaret hacminin 400 milyar dolara ulaştığını, ihracatın da 36 milyar Dolar’dan geçen yıl 158 milyar Dolar’a kadar çıktığını ifade etti. Zeybekci, “Ayrıca, ihracat ürünleri ile pazarımız çeşitlendi. Şimdi, ikinci atılım dönemini başlatacağız. 14 yıldan sonra bu yeni bir başlangıç, ikinci bir adım olacak. Cari açığı azaltmak için katma değeri artıracak, dış enerjiye bağımlılığı da azaltacak reformlar yapmakta kararlıyız” dedi.

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, DEİK Genel Kurulu’nda Başbakan Davutoğlu’nun asgari ücret artışı nedeniyle iş dünyasının altına gireceği yükü hükümet olarak paylaşacaklarına dair sözünü yinelediğini de anımsattı.

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 20 Aralık 2015, 17:58

size yük olmaz tabi de,küçük esnafa ne olur bilmem…bu konuda samimiyseniz,derecelendirme yöntemi uygulayın da görelim.ya da mesleklere göre saat ücreti uygulaması..derecelendirme için;geçmiş 5 yıl içinde 25 işçi ve üzeri,yıllık 500000tl üzeri

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı