REKLAMI GEÇ

4 gençten biri işsiz

4 gençten biri işsiz

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’de işsizlik oranlarının yüzde 15.5 gibi tarihi bir rekora ulaştığını belirterek, “Ne yazık ki bugün her 4 gençten biri işsiz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2009 Perşembe, 00:00

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı. AKP iktidarının uyguladığı yanlış politikalar ve küresel krizin, özellikle çalışanları ve emekçileri derinden etkilediğini belirten Ertemur, “Bu dönemde işsizlik oranları yüzde 15.5 gibi tarihi bir rekora ulaşmıştır. Ne yazık ki bugün her 4 gencimizden biri işsizdir.

Binlerce çalışanın 527 TL. Asgari ücretle yaşamını idame etmeye çalıştığı ülkemizde 2009 Nisan ayı verilerine göre yoksulluk sınırı 738, açlık sınır ise 2.045 TL’dir. Yaşanan bu olumsuz tablo emekçilerimizin, işçilerimizin ve çalışanların hak ve özgürlüklerini dile getirdikleri, 1 Mayısı daha da anlamlı kılmaktadır. Bugüne kadar hak ve hukukunu ararken, yaşamını yitirmiş emekçilerin onurlu mücadelesi ve aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğilirken, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı