REKLAMI GEÇ

“AKP’lilerde Kılıçdaroğlu paniği var”

“AKP’lilerde Kılıçdaroğlu paniği var”

CHP İl Başkanı Gönenç, Kılıçdaroğlu’nun Denizli mitingi sonrasında, AKP’lilerin yaptığı açıklamaları, “AKP’lilerde Kılıçdaroğlu paniği var” sözleriyle tanımladı. Gönenç, “Genel başkanımızın mitingine coşkuyla katılan ve düşman çatlatan Denizlili hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2010 Pazartesi, 16:40

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli ziyareti sonrasında, AKP’nin verdiği iftar yemeğinde, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Bakan Kavaf tarafından yapılan yorumlara cevap verdi.

“Düşman çatlatan Denizlili hemşehrilerimize teşekkür”
Gönenç, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu ilimizdeydi. Cuma günü akşam saatlerinde Uşak-Isparta seyahati sırasında Çivril ilçemizi ziyaret etti. Planlı bir ziyaret olmamasına ve akşam saatlerine rastlamasına rağmen halkın genel başkanımıza ilgisi nedeniyle, Gürpınar ve Çivril’de mitingler yapıldı. Her iki yerde de halk, Genel Başkan’ın yolunu keserek büyük bir coşku ile karşıladı. Cumartesi günü Yeşilova’dan Denizli’ye gelene kadar her yerleşim biriminde yine yolu kesildi. Genel Başkanımız buralarda halkla kucaklaştı. Güney, Karahüyük, Yassıhüyük ve Serinhisar’ı ziyaret ederek Denizli’ye geldi. Miting alanında muhteşem bir kalabalık Kılıçdaroğlu’nu coşku ile bağrına bastı. Genel başkanımızın mitingine coşkuyla katılan ve düşman çatlatan Denizlili hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

“Kem söz sahibine aittir”
“Denizli’nin yaşadığı bu coşku, AKP’lilerde paniğe neden olmuşa benziyor” diyen CHP İl Başkanı Gönenç, “Genel Başkanımızın mitingi üzerine Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi ve AKP İl Başkanı art arda basın açıklamaları yapmışlar. CHP’ye ve Genel Başkanına ve bize, kimi ‘dersine çalışmadı’ diyor, kimi ağızlarına çok yakışan ‘yalancı, sahtekar, ikiyüzlü’ gibi hakaretlerde bulunuyor. Genel Başkanımızın Denizli’de gördüğü ilgiden rahatsız olmanızı doğal karşılıyoruz. Ancak, öfkenizi kontrol etmenizde yarar var. Gerçi size göre ‘öfke de bir siyaset biçimidir’ ama ağza alınmayacak sözlerle yaptığınız hakaretler, ancak size zarar verir. Kem söz sahibine aittir” dedi.

“Denizli’deki işsizlikten, yoksulluktan haberdar değil herhalde”
Gönenç, “Sayın Bakan, Denizli ekonomisine dair pembe tablolar çiziyor, ama Denizli’yi ilçesi ve köyleriyle kasıp kavuran işsizlik ve yoksulluktan haberdar değil herhalde. Ya da Sayın Bakan’ın çevresindeki hiç kimsenin, ekonomik sorunu olmadığı için öyle görüyor. Al gülüm ver gülüm alışverişler, ihaleler, kontrol altındaki tüm kurumların avukatlığına kadar her türlü işinin ve rantın paylaşımıyla, etrafınızdakilerin tuzu kuru olabilir. Ancak tarımıyla, sanayisiyle, esnafıyla Denizli’nin yüzü 3 yıldır gülmüyor Sayın Bakan” diye konuştu.

“Üslubu tam seviyesine göre”
AKP İl Başkanı Uçar’ın, ‘Seçim rüşveti sizin işiniz’ demesine de cevap veren CHP İl Başkanı Gönenç, “AKP İl Başkanı Bilal Uçar, efelenerek bize ‘seçim rüşveti sizin işiniz’ demiş, açıklamalarımıza ‘yalan’ demiş, ‘ikiyüzlülük’ demiş. ‘Hodri meydan’ demiş, ‘istifa ederim’ demiş. Sevsinler. Ağzından bal damlıyor. Üslubu tam seviyesine göre. Bayram değil, seyran değil, üstelik TBMM kapalı. Referanduma 20 gün kala büyükşehir vaadini ortaya atmak ne derece samimi? Yıllardır tüm Denizli’nin istediği ve bir türlü gerçekleşmeyen büyükşehir olmak konusunu neden suiistimal ediyorsunuz? Biz büyükşehiri 10 yıldır istiyoruz, 8 yıldır iktidardasınız, elinizi mi tuttuk? Neden beklediniz? Türkiye’de Ağustos sıcağında kömür dağıtımını, kış ortasında buzdolabı dağıtımını CHP mi yaptı? Kutsal Ramazan ayını, iftar sofralarını, belediyenin düzenlediği ramazan etkinliklerini siyaset alanına CHP mi çevirdi? Sema gösterilerinde bile siyaset yapmak kimin hüneri? AKP’lilerin ağzından küfürler ve köpükler saçarak yaptıkları açıklamaları halkımızın takdirine bırakıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı