REKLAMI GEÇ

AKP’ye karşı ‘Denizli modeli’

AKP’ye karşı ‘Denizli modeli’

CHP Denizli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Rıza Ertemür, 2011 seçimleri için rapor hazırlayacak. Raporunda seçim kazanmanın sırrını anlatacak olan Ertemür, AKP’ye karşı Denizli modelini örnek gösterecek.

/ DENİZLİHABER / 17 Eylül 2010 Cuma, 16:43

Referandumda AKP’nin kalesini yıkan CHP Denizli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ali Rıza Ertemür, 2011 seçimleri için rapor hazırlayacak. Raporunda seçim kazanmanın sırrını anlatacak Ertemür, AKP’ye karşı Denizli modelini örnek göstererek, “Vatandaşla bire bir temas kurulmalı. Güler yüzlü olunmalı ve karşıdaki kişi dinlenmeli. Yalın bir dille anlatılmalı, samimi ve içten olunmalı. Eleştirilere kızmadan yanıt verilmeli” diyecek.

SEÇİM NASIL KAZANILIR RAPORU
2009 yerel seçimlerinde AKP, Denizli’de birinci parti olurken, referandumda; yüzde 53.5 hayır, yüzde 46.5 evet çıktı. CHP’nin Denizli’deki tek milletvekili olan Ali Rıza Ertemür, referandumla ilgili ve 2011 seçimlerine yönelik hazırlayacağı raporu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacak. Ertemür, seçim kazanmanın püf noktaları konusunda raporunda şunları söyleyecek:
“Vatandaşın ayağına gidilmeli ve ona önemsendiği hissi verilmeli.
Karşıdaki insanla Yalın bir dille ve samimi bir şekilde konuşulmalı.
Karşıdaki kişi kızsa da, eleştirse de sinirlenmeden yanıt verilmeli.
Önce vatandaş dinlenmeli, ondan sonra soruları yanıtlanmalı.
Güler yüzle vatandaşa hitap edilmeli.
Vatandaşa bir hedef verilmeli.”

SEÇMENLER YAKIN TAKİBE ALINACAK
Ertemür, 2011 seçimleri için farklı bir strateji izleyeceklerini belirterek, “Seçmen listesi elimizde. Seçmenin tek tek kapısını çalacağız. Oy kullanmayan vatandaşın neden sandığa gitmediğini araştıracağız. Bunları tespit edip, vatandaşla bire bir temas kuracağız” dedi.
Referandumda Denizli’de elde edilen sonucu rapor haline getirecek Ertemür, “Çalınmadık kapı bırakılmamalı. Biz önem verirsek, karşımızdaki de ikna olur” diyecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı