REKLAMI GEÇ

Arslan: Denizli MYO TÜRGEV’e verildi mi?

Arslan: Denizli MYO TÜRGEV’e verildi mi?

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, kamuoyunda uzun süredir konuşulan iki eğitim kurumunun geleceği ile ilgili meclis kürsüsünden sorular yöneltti. Arslan, “Çamlık’ta Pamukkale Üniversitesi’ne ait (PAÜ) taşınmaz TÜRGEV’e bağışlandı mı? Yılların eğitim yuvası olan koca mektep kapatılacak mı?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Haziran 2016 Perşembe, 16:03

CHP Milletvekili Kazım Arslan, PAÜ Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile “Koca Mektep” olarak bilinen Denizli Lisesi’nin geleceği ile ilgili iddiaları meclis gündemine taşıdı. Maarif Vakfı görüşmeleri sırasında söz alan Arslan, kamuoyununda yanıtını merakla beklediği sorular yöneltti.

TÜRGEV SORUSU
Arslan’ın ilk sorusu PAÜ’nün Çamlaraltı Mahallesi Fakülte Caddesi’nde bulunan Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu arazisiyle ilgili oldu. Arslan, “Pamukkale Üniversitesi’nin yüksekokulların eğitim yaptığı Çamlık’ta bulunan taşınmazının TÜRGEV’e verildiği söylenmektedir. Buna dair daha önce de soru önergesi vermeme rağmen, şimdiye kadar bir cevap alamadım. Üniversiteye ait bu taşınmaz TÜRGEV’e bağışlandı mı, onu soruyorum” dedi.

Son yıllarda kamuoyunda sıkça konuşulan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) yönetim kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak da görev alıyor.

DENİZLİ LİSESİ’Nİ DE SORDU
Halen eğitim-öğretime Denizli Anadolu Lisesi olarak devam eden ve “Koca Mektep” olarak bilinen Denizli Lisesi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili sürece de değinen Arslan, “Denizli Anadolu Lisesi’nin, Denizli Büyükşehir Belediyesine verildiği söyleniyor. Devir sonrası bu binaların Denizli Büyükşehir Belediye binası yapılacağı düşünülmektedir. Yılların eğitim yuvası olan Koca Mektep kapatılacak mı? Daha önce de aynı soruyu sormama rağmen cevap alamadım. Bu sorularımın cevabını istiyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı