REKLAMI GEÇ

Arslan:Kubilay duruşumuz sürecek

Arslan:Kubilay duruşumuz sürecek

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Menemen’de gericilerin katlettiği Kubilay’ın Cumhuriyetin vazgeçilmez değeri ve tamamlayıcı neferi olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2015 Çarşamba, 10:43

CHP Milletvekili Kazım Arslan, Asteğmen Kubilay’ın şeriat yanlılarınca katledilmesinin 85’inci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, laik Cumhuriyete, devrimlere, aydınlanmaya ilişkin hareketlere Kubilay duruşuyla cevap vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Açıklamasında, “Bugün şeriat özleminde olan, Cumhuriyetin tüm kazanımlarından faydalanan ama Atatürk’e, kurucu kadrolarımıza hakareti bir görev sayanlar bilmelidir ki, Kubilay gibi tek başımıza kalsak dahi, her alanda ve her fırsatta Laik Cumhuriyetimizi korumayı ve ilelebet yaşatmayı sürdüreceğiz” ifadelerine yer veren Arslan, şunları kaydetti:

“Kolay iş değildir laikliği bitirmek, Cumhuriyetin ilkelerini sömürmek ve yok etmek. Bölgemizde laikliği en doğru biçimiyle yaşama şansı yakalamış Cumhuriyetimiz, birey olmayı, özgürlüğün ve eşit yurttaşlık kültürünün kalesi kalmayı sürdürecektir. Kubilay’ın katledilişinin yıl dönümünde, Atatürk’ün yol göstericiliğinden hiçbir biçimde ayrılmayacak, anayasamızla üniter yapımızı koruyacağız.

Açıkça farkındayız; bugün Anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmeye çalışmak, Kubilay ve tüm devrim şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak demektir. Biz bu gerici tutuma kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Laikliği bayrak edinmiş Atatürkçüler için Kubilay, Cumhuriyetimizin vazgeçilmez değeri, tamamlayıcı neferidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı