REKLAMI GEÇ

Arslan, muhtaçların aylıklarını kesmeyin

Arslan, muhtaçların aylıklarını kesmeyin

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, engelli, yaşlı ve muhtaç aylığı alanların hane halkı geliri nedeniyle aylıklarında kesintiye neden olan kanunun değişmesini istedi. CHP’li Arslan, ayrıca konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2015 Çarşamba, 11:37

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 2022 Sayılı Kanun yoluyla engelli ve muhtaçların bakım aylıklarının eve giren hane geliri ölçütü esas alınarak kesilmesine tepki gösterdi.

Denizli’de birçok vatandaşın engelli, yaşlı ve muhtaç aylıklarının gelir testi gerekçesiyle kesilmesi karşısında mağduriyetini ilettiklerini anlatan Milletvekili Arslan, “Engelli, yaşlı ve muhtaçlarımız, sırf bu özel durumlarından ve ek harcamalarından ötürü bu gelire ihtiyaç duyuyorlar. Adaleti yok eden, sosyal devleti çökerten bu kanun düzenlemesinin derhal değişmesi gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na çağrıda bulunuyorum. Gelin, haneye giren gelir ölçütünü bu özel durumdaki vatandaşlarımız için kaldıralım. Eve giren gelirle zaten yaşayamayacak haneler, sırf bu gelir tespiti nedeniyle evlerini bölmek, başka evlere taşınmak durumunda kalıyor. Devlet, vatandaşını korumalı, kanun ancak yurttaşa fayda sağladığı ölçüde yürürlükte kalmalıdır” dedi.

KAZIM ARSLAN’DAN SORU ÖNERGESİ
Denizli Milletvekili Kazım Arslan, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun yanıtlaması soru önergesi de verdi.
Arslan, “Denizli ilinde, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında, 2022 Sayılı Kanun kapsamında engelli, 65 yaş aylığı ve evde bakım aylığı düzenli olarak ödenen hane sayısı kaçtır?
2014 ve 2015 yıllarında, Denizli’de, bahse konu kanun kapsamında sayılan nedenlerle aylığı kesilen hane sayısı kaçtır?
Aylığı kesilen hanelerin, bu geliri yitirmeleri nedeniyle yaşadığı geçim sıkıntısı Bakanlığınız tarafından takip edilmekte midir, bu geçim sıkıntısını bir nebze aşabilmeleri adına çalışma yapılmakta mıdır?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı