REKLAMI GEÇ

Arslan’dan Ala’ya ‘çipli ehliyet’ sorusu

Arslan’dan Ala’ya ‘çipli ehliyet’ sorusu

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, bankaların çipli ehliyetleri kimlik olarak kabul etmeyecekleri yönündeki açıklamasını TBMM’ye taşıdı ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya “Bu ehliyetleri bankacılık sistemiyle uyumlu hale getirecek misiniz?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2016 Perşembe, 10:10

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, ehliyet değişikliği için sürücülerin cebinden çıkacak 90 lira ile bankaların çipli ehliyetleri kimlik olarak kabul etmemesini meclise taşıdı ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ
Ehliyet değişikliğinde istenilen sağlık raporunu sağlık ocaklarından alamayan sürücülerin 75 lira ödemeye mahkum edildiğini, buna bir de trafik şubesinde alınan 15 liranın eklendiğini ifade eden Arslan, basit bir ehliyet değişikliğinin vatandaşa 90 liraya mal olduğunu belirtti.

Ehliyetlerin çok cüzi bedellerle değişimini sağlayacak düzenlemeye gidilmediğinde, sorun sağlık ocaklarından ücretsiz verilecek raporlarla çözülmediğinde tepkilerin artacağını ve sorunun büyüyeceğini belirten Arslan, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Ehliyet değişiklikleri için istenen sağlık raporunu sağlık ocaklarından alamayan ve hastaneye sevk edilen vatandaşlar, özel ya da devlet hastanelerinde 75 liraya varan sağlık raporu masrafından dolayı şikayetlerini iletmektedir. Fotoğraf masrafı hariç, ehliyet değiştirmek için 90 lira ödemek zorunda kalan sürücüler, sağlık raporunun bedel karşılığı alınması karşısında mağdurdur.

Bununla birlikte, değişen ehliyetlerin eski ehliyetten farklı olarak nüfus cüzdanı bilgilerini eksiksiz içermemesi nedeniyle, bankalar yeni dönemde çipli ehliyet ibrazını kimlik olarak Kabul edemeyeceklerini açıklamıştır.

ALA’DAN YATINI İSTENEN SORULAR
Ehliyet değişikliği amaçlı sağlık raporlarının bedelsiz ya da cüzi bedel karşılığında alınabilmesi için Sağlık Bakanlığı ile eşgüdümlü bir çalışma yapacak mısınız?

Vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak adına; yeni çipli ehliyetlerdeki güvenlik niteliklerini bankalarla paylaşacak ve ehliyetlerdeki kimlik bilgilerini bankacılık sistemiyle uyumlu biçimde hazırlayacak sisteme geçilecek midir?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı