REKLAMI GEÇ

“ASIL SEN BUNLARIN CEVABINI VER”

“ASIL SEN BUNLARIN CEVABINI VER”

CHP’li Gönenç, AKP’li Uçar’ın sorularına belgeler ve benzer iddiaları içeren fotoğraflarla yanıt verdi ve ekledi “Asıl sen cevap ver; siz hangi kurumun araçlarını ve personellerini kullandınız?

/ DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2010 Perşembe, 17:31

CHP ile AKP arasında süren söz düellosu büyüyor. 25 Ağustos’ta, AKP İl Başkanı Bilal Uçar, CHP İl Başkanı Gönenç’in açıklamalarına bir yanıt vermiş ve bu yanıtında, “Benim mesleğimle ilgili itiraflarda bulunarak, bütün kamu kurumlarının avukatlığını aldığımı iddia ediyor” demişti. Uçar’ın bu açıklamasına Gönenç, gecikmeden yanıt verdi. Gönenç, konuyla ilgili açıklamanın muhatabının Uçar değil, AKP Denizli Milletvekili-Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf olduğunu belirtti.

“AKP’nin paniği sürüyor”
CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, “AKP İl Başkanı’nın paniği sürüyor. AKP İl Başkanı Uçar, dün yaptığı bir açıklamada, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli mitinginde meydan süslemesinde Serinhisar ve Sarayköy belediyelerinin merdivenli itfaiye araçlarının ve personelinin çalıştığını, bu şekilde belediye imkanlarının kullanıldığını iddia etmiş” dedi ve Uçar’ın iddialarına yanıt verdi.

Gönenç’ten Uçar’a yanıtlar ve yeni sorular
İşte Gönenç’in, Uçar’ın Sarayköy ve Serinhisar’a asılan CHP afişleriyle ilgili iddialarına yanıtları ve yeni soruları:
“1-CHP mitinginde yüksek direklere bayrak asmak için bu iki belediyenin birer tane merdivenli aracı kullanılmıştır. Her iki belediyeye de araç kira bedelleri CHP İl Başkanlığınca ödenmiştir. Ekte örneği bulunan makbuzları sayın uçar’ın yakasına iliştiriyoruz.
Şimdi soralım: Genel Başkanınızın Denizli mitinginde aynı meydanı siz kimin araçlarıyla süslediniz? Kime, kaç lira ödediniz? Serinhisar ve Sarayköy Belediye başkanlarını bakanlığa şikayet ettiniz mi? Soruşturma açtırmayı ve görevden aldırmayı düşünüyor musunuz?
2-CHP mitinginde bu iki araç sadece sürücüleriyle gelmiştir. Süslemeyi yapanlar CHP yöneticileri ve gençlik kolları üyeleridir. Bizi takip eden elemanlarınızın kulağını çekin veya fotoğrafları iyice inceleyin. Çalışanların kimler olduğunu tesbit edin. Hatta isterseniz orada görev yapan polisten yardım alın.
Soralım; Sizin meydan ve caddelere astığınız pankart ve süslemeleri kim astı? Belediye emrindeki personel mi? Partilileriniz mi? Yeni Cami önünde pankart asarken görüntülenen 20 R 6229 plakalı ve Denizli Belediyesi damgalı araçta çalışanlar kimin personeli?
3-CHP’yi devletin partisi olarak niteliyor, suçluyor. Yanıtlayalım; Evet biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yasal siyasi partilerinden biriyiz. Soralım; Peki siz hangi devletin partisisiniz? Devleti siz yönetmiyor musunuz?”

“Muhatap Uçar değil Bakan”
CHP İl Başkanı Gönenç, “Sayın Uçar, kontrol altındaki kurumların avukatlığını aldığını iddia ettiğimizi söylemiş ve yalanlamış. Bu konudaki açıklamamızın muhatabı Sayın Uçar değil, Sayın Bakan’dır” dedi ve konuyla ilgili söylediklerini tekrarladı. Gönenç, “Sayın Bakan Denizli ekonomisine dair pembe tablolar çiziyor, ama Denizli’yi ilçesi ve köyleriyle kasıp kavuran işsizlik ve yoksulluktan haberdar değil herhalde. Ya da Sayın Bakan’ın çevresindeki hiç kimsenin, ekonomik sorunu olmadığı için öyle görüyor. Al gülüm ver gülüm alışverişler, ihaleler, kontrol altındaki tüm kurumların avukatlığına kadar her türlü işinin ve rantın paylaşımıyla, etrafınızdakilerin tuzu kuru olabilir. Ancak tarımıyla, sanayisiyle, esnafıyla Denizli’nin yüzü 3 yıldır gülmüyor Sayın Bakan.”

“Uçar, gereksiz yere işkilleniyor”
Gönenç, “Bu cümlede Sayın Uçar’ın adı yok. Gereksiz yere işkilleniyor. AKP’li tek avukat Uçar mı? Anladık Belediye Başkanı’nın avukatlığına soyunmuşsunuz da, biz size hangi kurumların avukatlığını yaptığınızı sorduk mu? Niye gocunuyorsunuz? Anlaşılan Başbakan Denizli’den memnun ayrılmadığını hissettirmiş olmalı ki, AKP’liler dört koldan muhalefete ağır ve çirkin bir üslupla saldırıya geçtiler. AKP’lilerin öfkeli açıklamalarını endişe ile izliyoruz. Korkarız, referandumda hayır çıkarsa söyledikleri gibi ‘ne diyon lan sen!’ diyerek herkesin yakasına yapışacaklar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı