REKLAMI GEÇ

Ak Partililer mi hackledi?

Ak Partililer mi hackledi?

CHP Denizli Milletvekili Adayı Melike Basmacı’nın annesi, kurt siyasetçilerden Salih Basmacı’nın eşi Mehpare Basmacı’nın facebook sayfasını hacklediler. Bu saldırıyı haber yapan özellik ise, sayfanın hacklendikten sonra profile konulan fotoğraf oldu. İnternet Hackerları profile “Bu sayfa Ak Parti Sanal Timi tarafından hacklenmiştir. Bir gün herkes türban takacak” yazılı bir fotoğraf koydu.

/ DENİZLİHABER / 9 Şubat 2012 Perşembe, 17:55

Denizli siyasi geçmişinde önemli bir yere sahip Basmacı ailesi, dün ilginç bir olayla şoke oldu. CHP’nin 2011 genel seçimlerinde 3. Sıra Milletvekili Adayı Melike Basmacı’nın annesi ve siyasetin kurt isimlerinden Salih Basmacı’nın eşi Mehpare Basmacı’nın Facebook’taki sayfası hacklendi.

Sıradan ve herkesin başına gelebilecek bu durumu haber yapan özelliği ise, hackerların Mehpare Basmacı’nın profiline yazdığı not. İnternet Hackerları Basmacı’nın profiline “Bu sayfa Ak Parti Sanal Timi tarafından hacklenmiştir. Bir gün herkes türban takacak” yazılı bir fotoğraf koydu.

Sayfa Ak Parti gönüllüsü hackerlar tarafından mı hacklendi bilinmez ama bu durum Salih Basmacı’yı çileden çıkardı. Denizlihaber.com’a açıklama yapan Basmacı, “Ak Partililer bir propaganda yapacaklarsa kendi isimleriyle kendi facebook sayfalarında namusluca yapmalıdırlar” diye konuştu.

SERT İFADELERLE ELEŞTİRDİ
Durumun basit bir olayın ötesinde Türkiye’nin içine düştüğü vahameti işaret eden önemsenmesi gereken bir saldırı olduğuna dikkat çeken Basmacı, sert konuştu. “Başkalarının Facebook adresine girerek onun adıyla onun arkadaşlarına mesaj göndermeleri en azından terbiyesizlik, şerefsizlik ve namussuzluktur. Eğer bu bilinerek ve hesaplanarak yapıldıysa, yani her hangi bir çocuk, herhangi bir meczup biri yapmadıysa bu daha da tehlikeli bir noktaya gelmişiz demektir” diye konuşan Basmacı, “Türkiye’deki tüm insanların dinlendiğini biliyoruz. Ancak insanların haberi olmadan onlar adına yayın yapmanın da yeni bir yol, yeni bir baskı aracı olduğunu düşünerek geldiğimiz noktadan ürperiyorum” diye konuştu.

ŞİMDİ KİME BAŞVURALIM?
Basmacı, “Bu konuyu şikayet edecek bir mevki bulamıyorum. Çünkü hiçbir gücün bu insanlara karşı herhangi bir şey yapacağına inanmıyorum. Tüm arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi, tüm dostlarımızı, uyanık olmaya, bu tür olayların önüne geçmek için dikkatli olmaya çağırıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı