REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: Emekliler ay sonunu getiremiyor

Çavuşoğlu: Emekliler ay sonunu getiremiyor

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, asgari ücretin altında kalan emekli maaşları nedeniyle emeklilerin ay sonunu getirmediğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2020 Salı, 16:21

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Emekliler Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

En verimli ve en güzel yıllarını ‘emeklilikte rahat ederim’ hayaliyle geçiren emeklilerin sıkıntılarının her geçen gün daha da arttığını dile getiren Çavuşoğlu, “Yıllarını alın teri dökerek, prim ödeyerek emekliliği hak eden emeklilerimiz buna karşın ciddi geçim sıkıntısı yaşıyor. Oysa sosyal devletin en önemli görevlerinden biri hayatlarını çalışarak devlete prim ödeyerek yıllarını veren emeklilerimizin yaşlılıklarını mutlu, huzurlu refah içinde geçirmesini sağlamak olmalıdır” dedi.

DÜNYADA EN SON SIRADAYIZ
Emeklilerin korona virüs sürecinde kaderleriyle baş başa bırakıldığını ifade eden Çavuşoğlu, “Emeklilerimiz torunlarına harçlık verebilmek, ay sonunu getirebilmek için iş arıyor, gündelik işlerde çalışarak ev kirasını ödemeye çalışıyor. En son yayınlanan ‘Küresel Emeklilik Endeksi’nde ülkemiz maalesef sonlarda yer aldı. Dünya nüfusunun yüzde 67’sini temsil eden 37 ülkenin emeklilik sisteminin ölçümledi. Ülkemiz 37 ülke arasında ‘en iyi emeklilik’ araştırmasında en kötü notu alan 3’üncü ülke oldu. Ülkemiz sadece Arjantin ve Tayland’ı geride bırakabildi” diye konuştu.

BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN LİRA OLSUN
Çavuşoğlu açıklamasında CHP’nin mecliste; emekli, dul ve yetimlere verilen bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya yükseltilmesini istediğini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı