REKLAMI GEÇ

Kaldırım işgali için suç duyurusunda bulundu

Kaldırım işgali için suç duyurusunda bulundu

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Denizli’de Zeybekci’nin otomobil firması hakkında imar kanuna aykırı şekilde bina tadilatı yaptığı için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yurtseven Belediye Başkanı Zolan ve AK Parti Milletvekili Zeybekci hakkında soruşturma açılması için ise İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.

/ DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2012 Perşembe, 16:46

Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömür Yurtseven geçen hafta, önünde basın toplantısı düzenlediği Zeybekci’ye ait firmayı, imar kanuna aykırı bina tadilatı yaptığı için Cumhuriyet Başsavcılığına, bu duruma göz yumdukları iddiasıyla da Osman Zolan ve Nihat Zeybekci’yi İçişleri Bakanlığı’na şikayet etti.

Yazılı açıklama yapan Yurtseven, Ankara Asfaltı Zeybek durağındaki Nihat Zeybekci’ye ait firmanın, imar kanununa aykırı şekilde bina tadilatı yaptığını, kamunun kullanımına açık kaldırım üzerinde sabit merdivenler kurduğunu savundu.

“Belediye görevlilerinin normalde bu açık ihlal karşısında tutanak tutarak durumu Cumhuriyet Savcılığı’na bildirmesi gerekmekteydi. Belediye görevlileri bu konudan haberdar. Olay tarafımdan kamuoyuna açıklandı. Yapıdaki imara aykırı görüntüler yerel basında ve televizyonlarda yayınlandı” diyen Yurtseven, “Suçu ihbar etmek zorunda olan Denizli Belediyesi de olaya göz yumarak suça iştirak etmiştir” dedi.

Yurtseven, kaldırım işgalleri karşısında Denizli Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nin 5. ve 6. maddelerini gerekçe göstererek para cezası uyguladığına da vurgu yaptı. “Yönetmeliğin yayınlandığı 11.03.2010 tarihinden bugüne binlerce kişiye para cezası kesilmiştir. Kaldırıma araba koyanlar, sehpa koyanlar ya da herhangi bir havluyu kurutmak için asanlar hakkında Denizli Belediyesi görevleri asgari 165 lira para cezası kesmektedirler. Kamu görevlileri bütün yurttaşlara karşı eşit davranmak zorundadır” diyen Yurtseven, “Denizli Belediye Başkanı ile Turkuaz Motorlu Araçlar Firması’nın hissedarlarından milletvekili Nihat Zeybekci, aynı siyasi örgütün içeresindedir. Maalesef Denizli Belediyesi eşitlik ilkesine uygun davranmamaktadır. Denizli Belediyesi’ni yönetenler, açıkça kendi çıkardığı yönetmeliği ihlal etmektedir. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan görevi ihmal suçu işlemektedir. Turkuaz Motorlu Araçlar firmasının yetkilileri ile Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan hakkında imar kanununa aykırı davranışlarında dolayı soruşturma yapılarak kamu davası açılmasını, ayrıca Denizli Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nin İkinci Bölüm 5/4 ve 6/9 maddelerini açıkça ihlal etmesi nedeniyle görevi kötüye kullanma suçundan soruşturma yapılarak kamu davası açılmasına karar verilmesini saygı ile arz ederim” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

ayhan uçar   -  Bağlantı 1 Ekim 2012, 17:40

biz denizli belediyesini kaldıım işgallerine son verdi diye övüyorduk! ama, yanılmışız sayın başkan bumu adalet eşitlik duygunuz?

faruk dmrn   -  Bağlantı 28 Ağustos 2012, 16:59

Denizli halkı zaten kararını 2003 seçimlerinden beri vermişti ve her chp haberinde Denizli halkı ne kadar doğru bir karar verdiğini bir kez daha görüyor. chp neden Denizli’de iktidar olamıyor, neden Türkiyede iktidar olamıyorun cevabı bu haberde bir kez daha tescil edildi.Bir zamanlar chp iktidarkende hep böyle uyduruk işlerle uğraşıp milletin zamanını ve parasını boşa harcadığından artık bir daha millet onlara vize vermeyecektir.Ne diyelim Allah herkese böyle pasif,güçsüz muhalefet nasip etsin.

ömer yurtseven   -  Bağlantı 11 Ağustos 2012, 23:53

Süleymen ilin başlıca sorunlarından biri Nihat Zeybekçi’dir.Bu sorunu da çözeceğiz. Sen rahat ol kardeşim.

süleyman   -  Bağlantı 10 Ağustos 2012, 10:55

yeter artık yurtseven bıktık senin bu saçmalıklarından, uğraşacak işin mi yok. sen ilin sorunları ile uğraş. denizlide kimsenin umrunda değil o kaldırımdaki korkuluklar. bi tek sen ve senin gibi dar kalıplarda boğuşanların saçmalıkları bunlar. sen çınarın araç trafiğine açılması için mücadele et. eski garajın bir an evvel bitirilmesi için uğraş. yaptığın bi iş olsun.

SERKAN DOĞAN   -  Bağlantı 9 Ağustos 2012, 18:21

BİRDE LAF BAŞI GELDİĞİNDE DİNDARLIKLARINDAN HAKTAN ADALETTEN BAHSEDERLER SAYIN ZEYBEKÇİNİN DİN VE ADALET ANLAYIŞINI MERAK EDİYORUM?

SERKAN DOĞAN   -  Bağlantı 9 Ağustos 2012, 18:20

KENDİLERİNE GELİNCE KANUNSUZ İŞ YAPARLAR GÖZ YUMARLAR SIRADAN VATANDAŞA GELİNCE KANUN NEYSE O DİYE CAKA SATARLAR SAYIN ZEYBEKÇİ BİR İŞ İLE İLGİLİ ARADIĞIMDA BİR TON FIRÇA ATMIŞTI KANUNSUZ DİYE KENDİSİNE GELİNCE HERŞEY KANUNA UYDURULUYORMU?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı