REKLAMI GEÇ

Karaca: “FETÖ ile böyle mi mücadele ediyorsunuz?”

Karaca: “FETÖ ile böyle mi mücadele ediyorsunuz?”

FETÖ davalarının kilit yerlerinden biri olan ve kayyum atanan AYNES’in sahiplerine iadesi ile Gürcistan’a para transferi yapılması Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geldi. CHP Genel Başkan Yardımcı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, AYNES’teki gelişmeleri aktardı ve sordu: “FETÖ ile böyle mi mücadele ediyorsunuz?”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2018 Cumartesi, 11:55

AYNES bu kez de Meclis gündemine girdi. Meclis’te söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’de faaliyet gösteren AYNES firmasıyla ilgili gelişmeleri gündeme getirdi.

“FETÖ İLE MÜCADELEDE ‘MİŞ’ GİBİ Mİ YAPILIYOR?”
2016 yılında FETÖ terör örgütü nedeniyle AYNES’in yöneticilerinin de içinde bulunduğu 21 kişinin tutuklanmasına dikkat çeken Karaca, şirkete daha sonra kayyum atandığını belirtti.

11 Aralık 2018 tarihinde AYNES’in eski yöneticilerine devredildiğini dile getiren Karaca, Yöneticileri hakkındaki FETÖ terör örgütü davalarının bitmemesine rağmen şirketin eski sahiplerine devredilmesine tepki gösterdi.

Aynes’in yönetim kurulu üyesinin eski AKP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan’ın da FETÖ ile ilgili davada tutuklandığına dikkat çeken Karaca, AKP’nin FETÖ ile mücadelenin başlangıcı olarak 17-25 Aralık 2014 tarihini gösterdiğini, 2015 yılında Denizli İhracatçılar Birliği’nin ‘İhracatın Yıldızları 2015’ ödülünün, Nihat Zeybekci’nin de katıldığı törende Aynes adına Mehmet Ali Özkan’a verildiğini söyledi. Karaca bunun bile AKP’nin FETÖ ile mücadelesinin inandırıcılığının sorgulanmaya yettiğini öne sürdü.

AYNES yöneticisi hakkında on beş yılla başlayan, FETÖ terör örgütüne üye olmaktan dolayı Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığına dikkat çeken Karaca, dava devam ederken AYNES’in eski sahiplerine devredilmesinin FETÖ ile nasıl bir mücadele olduğunu sordu.

AYNES’in sahiplerinin 12 Aralık 2018 günü Gürcistan’a 100 bin dolar şirket parasını transfer ederken yakalanmasına dikkat çeken Karaca, ”FETÖ ile böyle mi mücadele ediyorsunuz? FETÖ ile mücadelede mahkemelerde soruşturması, kovuşturması biten ülkemizin Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve aydınlık insanları görevlerine iade edilmezken, hakkındaki davalar hala devam eden insanlara şirketi devretmek ne anlama geliyor? AKP FETÖ ile mücadele ediyorum derken asıl olarak ülkemizin Cumhuriyetçi, Atatürkçü, aydınlık ve kendisine muhalif olan insanlarıyla mı mücadele ediyor?” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı