REKLAMI GEÇ

CHP, Kılıçdaroğlu için hazırlandı

CHP, Kılıçdaroğlu için hazırlandı

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ nun referandum öncesinde 21 Ağustos’ta miting için Denizli’ye geleceğini söyledi. Gönenç, miting için tüm hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2010 Perşembe, 18:14

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 21 Ağustos’ta 12 Eylül referandumuna ‘hayır’ demek için saat 11.00’de Isparta’da, 14.00’de Burdur’da ve 17.00’de de Denizli’de 29 Ekim Bulvarı Özay Gönlüm Meydanı’nda mitinglere katılarak konuşma yapacağını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun Denizli mitingi öncesinde veya sonrasında güzergâhı üzerinde bulunan ilçelere de uğrayabileceğini ifade eden CHP İl Başkanı Gönenç, “Genel başkanımız Denizli mitinginde ülkemiz siyaseti ile ilgili önemli açıklamalarda bulunacak. Yaklaşık 3 saat ilimizde kalacak genel başkanımız ile ilgili il ve merkez ilçe başkanlığımız tarafından tüm hazırlıklarımız tamamlandı. 21 Ağustos’taki mitingimizi hiçbir kamu kurum ve kuruluşu desteği olmadan, hiçbir yerden yardım almadan tamamen kendimiz yapacağız. Mitingimize katılımının Başbakan Erdoğan’ın mitinginden daha fazla olacağından eminiz. CHP Genel Başkanlığı’na Kılıçdaroğlu geldiğinden bu yana partimize halkımızın ilgisi ve sevgisi kat kat arttı” dedi.

“Dosya hazırladık”
CHP İl teşkilatı olarak miting için Denizli’ye gelecek Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na verilmek üzere 25 sayfalık ‘Denizli dosyası’ hazırladıklarını söyleyen CHP İl Başkanı Gönenç, “Hazırladığımız dosyada Denizli’de öne çıkan işsizlik ve yoksulluk sorunları yer alıyor. Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin hali perişan, tarım kesimi bitmiş, yoğun yağışlardan ötürü özellikle tütün tarlalarında görülen mavi küf hastalığı nedeni ile Kale, Tavas, Acıpayamlı üreticilerimiz büyük zarar ve ürün kaybı yaşadı. Çal ve Bekilli bölgelerindeki üzüm bağlarında da mildiyo hastalığı görüldü. Oralarda da çok büyük kayıplar var. Bir zamanların pamuk deposu ilçelerimizde pamuk üretimi nerede ise tamamen bitti. Kapanan fabrikalar, batan işyerleri hepsi dosyamızda bulunuyor. Geçtiğimiz yıl, 11 CHP’li milletvekili ilimizde gezi ve incelemelerde bulunmuş, krizin etkilerini araştırmışlardı. Onların da hazırladığı raporları dosyamıza koyduk. Genel başkanımız bunları tek tek inceleyip meydanlardan kamuoyuna duyuracaktır” dedi.

Denizli ‘hayır’ diyecek
12 Eylül referandumu ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini, her gün üç farklı ekibin ilçelerde ve köylerde çalışma yaparak referandumda neden ‘hayır’ denilmesi gerektiğini anlattığını ifade eden İl Başkanı Gönenç, “Bugüne kadar yaptığımız ilçe gezilerimizde toplam 75 bin adet el ilanı ve broşür dağıtarak, neden hayır oyu verilmesi gerektiğini anlattık. İlçe, belde ve köy gezilerimiz devam ediyor. Özellikle kahvehane toplantılarında büyük kalabalıklara referandumu, oylanacak maddeleri ve hayır oyu verilmesi gerektiğini anlatıyoruz. CHP Denizli Milletvekilimiz Ali Rıza Ertemur da bize eşlik ediyor. Hazırlanan referandum paketinde işsizlere nasıl iş bulunacağı yok, yoksulların durumlarının nasıl iyileştirileceği, tarım sektörünün nasıl canlandırılacağı yok. Terörün nasıl bitirileceği yok. Referandumda oylanacak anayasa maddelerine Türkiye’nin ihtiyacı yok. Bu anayasa AKP anayasasıdır. Biz bu anayasa paketine ‘hayır’ diyoruz. Denizli’den de hayır çıkacağını biliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı