REKLAMI GEÇ

”“CHP MAHALLE BASKISI YAPIYOR” DEDİ

”“CHP MAHALLE BASKISI YAPIYOR” DEDİ

Anayasa değişikliği konusunda AA’ya konuşan Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, CHP’nin referandum konusunda Denizli’de mahalle baskıları yaptığını öne sürdü.

/ DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2010 Pazartesi, 16:35

Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu 12 Eylül`de 1402 yasası yüzünden akademik hayattan uzaklaştırılıp mağdur edildiğini söyleyen Hatipoğlu, yaşadığı Denizli’de AA’nın sorularını yanıtladı. İlginç bir röportaj veren Hatipoğlu, CHP’nin Denizli’de referanduma hayır için mahalle baskısı yaptığını öne sürdü.

1983`te Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde doçentken, Ankara sıkıyönetim Komutanı Recep Ergun`un yazısıyla üniversiteden kovulduğunu iddia eden Hatipoğlu, büyük mağduriyet yaşadığını vurguladı. Anadolu`yu gezen ve şu an Denizli`de bulunan Hatipoğlu, geçmişte yaşadığı sıkıntıları ve anayasa değişikliğine ilişkin Denizli`de yaşanan ilginç gelişmeleri Anadolu Ajansı’yla paylaştı. CHP`nin Denizli`de mahalle baskısı yaptığını belirten Hatipoğlu, MHP`nin ise işi gevşek tuttuğunu söyledi. Hatipoğlu, “Bilmiyorlar ki anayasa değişikliği en çok solculara yarayacak” dedi.

Referandum çalışmalarıyla ilgili kendisine sorulan bir soruya yanıtında bakın Hatipoğlu nasıl konuşuyor: “Muhalefetin tutumu son derece yanlış. İşi Ak Parti mi, biz mi noktasına getirdiler. Şu an Denizli`de köydeyim. CHP`liler işi AK Parti gitsin noktasına getirdiler, ama CHP`lilerle ya da diğer vatandaşlarla konuştuğumda anayasanın içeriğini makul buluyorlar. Burada mahalle baskısı var. O kadar büyük bir baskı var ki evet dediği zaman partisinden dışlanacak durumda. Parti de bunun iktidarın yıkılmasının başlangıcı görüyor. Oysa yasa meclisten geçmiş, yasayı halka sunuyoruz. CHP`liler bu işe çok sıkı sarılıyorlar, ama sonunda pişman olacaklar. Bilmiyorlar ki bu değişiklikten en çok CHP yararlanacak. En başta yurt dışına gitme mağdurluğu kalkacak. Burada her şey siyasallaştırılmış artık iyice. MHP de işi gevşek tutuyor.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı