REKLAMI GEÇ

Gerçek demokrasiye 10 yıldır hasretiz

Gerçek demokrasiye 10 yıldır hasretiz

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Ramazan Bayramı nedeniyle basın kuruluşlarına bayram mesajı gönderdi. Yurtseven’in açıklaması alışıldık basın mesajları dışında ilginç ifadeler barındırıyor. Yurtseven, herkesin bayramını kutladığı mesajında “Gerçek demokrasiye 10 yıldır hasret kaldık” dedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2012 Cuma, 17:46

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Yurtseven, “Bayramınız böyle kutlu olsun” başlıklı mesajında Türk toplumunun vatandaş-yandaş diye ikiye bölündüğünü ileri sürdü ve “Demokrasiyi mumla arar olduk. Gerçek demokrasiye bu yüzden 10 yıldır hasret kaldık. Ordu sindirildi, yargı bindirildi, medyaya yeşil gömlek giydirildi. Üniversiteler susturuldu, sivil toplum örgütleri pusturuldu. Cumhuriyetimizin ilk 10 yılında Anadolu ulaşım için demir ağlarla örülmüştü. Siyasi iktidar ise ilk 10 yılında kendi dolaşımı için aynı Anadolu’yu demir parmaklıklarla ördü. Her 4 kişiden birinin yoksul olduğu ülkemde insanlar aç, işsiz ve çaresizliğin girdabına sürüklendi. İşbaşındakiler can çekişen demokrasiyi cicili bicili ambalajla halka sunarken, yoksulluğun cenderesinde nefes almaya çalışan insanlarımızı da sadakaya mahkum etti” dedi.

Yurtseven açıklamasının devamında “74 milyonluk koca bir ülke demokrasi özlemiyle‘’oksijensiz’’ kaldı.Nefes almak istiyor,baskı ikliminden nefesi daralıyor.İsyan etmek istiyor,’’Beni de alırlar’’diye çekiniyor. Yumruğunu sıkıyor, ‘’korku’’ dan tırsıyor.Mücadele etmek istiyor,açlığı ve yoksulluğu izin vermiyor. Bugünler,yaşadıklarımız,elbette geçici.Unutmamız gereken şey,her karanlığın kendi aydınlığını yaratacağı gerçeğidir.Yeni bir’’ uyanış’’ın kapısını aralamak,mutlu ve özgür bir ülke iklimini yaratmak için sadece umutlarımızı değil,ufuklarımızı da birleştirmek hepimizin yurttaşlık görevidir. Çağdaş demokrasinin gökkuşağı gibi rengarenk güzellikler saçtığı,korku ve baskı ikliminin yerine özgürlük ve barış rüzgarlarının estiği,insanların mutlu ve huzurlu olduğu bir Türkiye ortamında yaşamak dileğiyle bayramının kutlu,geleceğiniz aydınlık olsun” diyerek açıklamasını bitirdi.

Yorumlar

serseren   -  Bağlantı 23 Ağustos 2012, 01:43

çok komiksin ya ömer

ömer yurtseven   -  Bağlantı 18 Ağustos 2012, 02:07

Her 4-5 yılda bir sandığa gidip oy vermek demokrasi değildir Ali Karaçoban bey.Demokrasi;özgürlüktür,eşitliktir,çağdaşlıktır,hukuktur,sosyal adalettir.Sizin Türkiye’nin demokraside dünyada kaçıncı sırada olduğumuzdan haberiniz var mı?

Ayhan   -  Bağlantı 17 Ağustos 2012, 20:18

ama Halk öyle sanmiyor, Halk Demokrasiye kavustuklarini sanmaktadir, oysa bu vatandas Demokrasinin ne oldugunu bilmiyorki, önce bu hususta Okullardan itibaren ders vermek gerekir, yaslilara ise bedava Kitap dagitilmasi gerekir daha sonra bu millet bastaki iktidar Partinin vermis oldugu uyusturucu Din Iman Politikalarinin kabugundan soyularak gözlerini acmalidirlar.
Adam gelmis 60 yasina düne kadar bir sey görmemis gün yüzü görmemis insanlar her halde bu AKP Hükümetinin yaptiklari onlara veli nimet geliyor, oysa bu AKP Hükümeti beceriksiz bir Hükümet olmasina ragmen eskilere ragmen iyi yerlere gelmemizi bu Halk gözünde büyütmektedir, tabi bir Hükümet satmis savurmus, o kadar özellestirme yaptilar, harcadiklari rakamlar korkunc pes dogrusu, bir ekmege muhtac fakir aile dahi, Bankadan Kredi alarak borcla bir anda nasil Ev yapabiliyorsa dünden bugüne hayati degisiyorsa, ama sirtina koskoca bir yük yükleyerek Borcun altina girerek hayati degisiyorsa, dahasi sonra basliyor, peki bu fakir bu borclari nasil ödeyecek ???? AKP nin yaptigi iste bu

ali karaçobanım   -  Bağlantı 17 Ağustos 2012, 19:47

10 yıldır demokrasiye hasretmişiz sana kim söyledi bunu 10 yıldır kaçkere seçim olduysa millet seçiyor saygı gösterin milletin iradesini

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı