REKLAMI GEÇ

CHP Merkez İlçe Başkanını seçiyor

CHP Merkez İlçe Başkanını seçiyor

3 adayın yarıştığı CHP Denizli Merkez İlçe Kongresi, 412 delegeden 302’sinin katılımıyla başladı. Divan Başkanlığına CHP PM Üyesi Ali Aslan’ın seçildiği kongreye birlik ve beraberlik mesajları hakim. 3 aday kongre öncesi yine foto muhabirlerine birlikte fotoğraf verdi. Keskin ve Cihaner de kongre salonunda.

/ DENİZLİHABER / 1 Nisan 2012 Pazar, 15:07

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Denizli’deki kongre süreci, Denizli Merkez İlçe Kongresi’yle bugün start aldı.  Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Levent Özel ve Denizli Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Arif Balkanay’ın yarıştığı kongreye üye ilgisi beklenen düzeyde olmasa da, 412 delegenin 312’sinin imzasıyla başlandı.

Denizli Merkez Spor Salonu’nda yapılan kongrede CHP Denizli Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Adnan Keskin, CHP Muğla Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Aslan ile CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de hazır bulundu. Partinin eski ve yeni önemli yüzlerinin neredeyse tümünün ilgi gösterdiği kongrenin açılışına birlik ve beraberlik mesajları damgasını vurdu.


Açılış konuşmasını yapan CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, konuşmasına her iki adayı da yanına alarak başladı. Partilileri selamlayan ve kongrenin muhalefette yapacakları son merkez  ilçe kongresi olacağına vurgu yapan Yurtseven, konuşmasında diğer aday arkadaşlarını yürekten kutladığını söyledi. Yurtseven, Özel ve Balkanay daha sonra el ele foto muhabirlerine poz verdi.

3 adayın ortak önergesiyle Divan Başkanlığı’na PM üyesi Ali Aslan, başkan yardımcılığına da Niyazi Oğuzlar seçildi. Divanın katip üyeliklerine ise Güler Bingüller ile Özkan Aslan getirildi.

 Divan Başkanı Ali Aslan, yaptığı konuşmada Türkiye’nin içinde bulunduğu sürece dikkat çekip, CHP’li seçilmiş ve parti üyesi olmanın ne kadar zor olduğunu dile getirerek, “O yüzden burada olan herkesi yürekten kutluyorum. Türkiye’deki tüm kongrelerimizi Erzurum ve Sivas kongreleri gibi yapmak zorundayız” dedi.

Merkez İlçe Kongresi’nde isteyen bazı delegeler divana konuşma taleplerini iletip birer konuşma yaptı. Yalnızca delegelerin söz alıp konuşmasına izin verilen kongrede, genç parti üyesi Diş hekimi Dilek Demirci de divandan söz istedi. Demirci, “GEnçelr adına konuşmak istiyorum” deyince divan kıramadı. Divan daha sonra adaylardan listelerini aldı. Listelerin kabul edilmesinin ardından merkez ilçe başkan adaylarının konuşma sıralamasını belirlemek için kura çekildi.

Bu arada kongreye katılan parti protokolü de birer konuşma yaptı. İl Başkanı Himmet Yavaş, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin sırayla partililere seslendi. Konuşmacılar Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiği ve mevcut iktidarın sistemli bir şekilde ülkenin tüm değerlerini yok etmeye çalıştığına dikkat çekip, partililerine her zamankinden daha fazla kenetlenmeleri ve çalışmaları gerektiği mesajını verdi.

‘BELEDİYEYİ ALAMAZSAK İSTİFA EDERİZ’
Kura çekimine göre sırasıyla adaylar kürsüye çıkarak hem kendilerini, hem projelerini hem de listedeki diğer isimleri tanıttı. İlk olarak kürsüye çıkan Arif Balkanay, kendini taban hareketinin adayı olarak gösterirken, seçilmeleri halinde 2014 yerel seçimlerinde Denizli Belediyesi’ni almak için uğraşacaklarını dile getirip, başaramadıkları takdirde istifa edecekleri sözünü verdi. Balkanay’ın heyecanlı konuşması sık sık alkış topladı.

‘DENİZLİ OLARAK MEŞALE YAKALIM’
İkinci sırada konuşan Merkez İlçe Başkan Adayı Levent Özel, Denizli’de 2014 yerel seçimlerinden zaferle çıkarak bir meşale yakacaklarını ve Türkiye’ye örnek olacaklarını söylerken, ortaya koymadığı düşündükleri projelerini tanıttı. Özel, “Ben bu kapıdan çıkıp giderken şu ana kadar konuşulan tüm sözleri unutacağım. Kazansam da kazanmasam da dün olduğu gibi bugün de partim için bir nefer olarak çalışacağım” diye konuştu.

‘MODEL PROJELERLE GELİYORUZ’
Son olarak konuşan Ömer Yurtseven, merkez ilçe başkanlığı döneminde ortaya koyduğu projelere değindi. Yeni dönemde seçilmesi halinde Türkiye’ye örnek olacağını söylediği projelerden bahsetti. Örgütlenme ve seçim stratejilerine yönelik projelerini tek tek açıklayan Yurtseven, bu projelerin tüm Türkiye’ye model olacağını söyledi.

Adayların konuşmaları ve listelerini açıklamalarının ardından saat 19.00 sıralarında seçime geçildi.

Divan Başkanı Aslan daha sonra kongre gündemini oylamaya sundu. Gündem üyelerin oy birliğiyle geçti.  CHP Merkez ilçe delegeleri CHP’nin yeni Merkez İlçe Başkanı ve 18 asil yönetim kurulu üyesi başta olmak üzere diğer kurullarını seçmek için sandık başına gitti. Delegeler ayrıca İl Kongresi’nde oy kullanacak 326 delegeyi de belirliyor.

Sonuçların gecenin geç saatinde belli olacağı söyleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı