REKLAMI GEÇ

CHP Pamukkale Meclis üyeleri oturumu terk etti

CHP Pamukkale Meclis üyeleri oturumu terk etti

Pamukkale Belediye Meclisi’ndi gergin oturum. Belediyenin taslak bütçesinin şekillendirildiği komisyon toplantısının 3-4 saat ile sınırlandırılmasına tepki gösteren CHP grubu, meclis toplantısını terk etti. Pamukkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Oral Baş, geçmişte bu toplantıların 3-4 gün sürdüğünü belirterek, “Yangından mal mı kaçırıyorsunuz. Birkaç saatlik toplantıda 350 bin insanı ilgilendiren bütçeyi nasıl şekillendirelim” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2019 Salı, 17:53

İlçe belediyelerinin 2020 bütçelerinin belirlendiği toplantılardaki gerginliğe bu kez Pamukkale Belediye Meclisi eklendi. Belediyenin 2020 yılı bütçesinin görüşülmesi öncesinde belirlenen komisyon toplantısı süresi, CHP’li üyelerin tepkisini çekti.

Belediyenin performans programı ve taslak bütçenin belirleneceği plan ve bütçe komisyonu toplantısının süresi gerginliğe neden oldu. Geçmiş yıllarda 3-4 gün süren ve bu süreçte bütçenin tüm kalemleri tek tek ele alınıp, ilgili daire müdürlerinden detaylar öğrenilirken, bu kez toplantının süresi 3-4 saat ile sınırlandırıldı.

Pamukkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Oral Baş, 5 yıldan bu yana belediye meclis üyeliği yaptığını ve böyle bir şeyi hiç görmediğini belirterek, duruma tepki gösterdi. Komisyon toplantısı belirlenen süre içinde tamamlandı ve meclis oturumuna geçildi.

CHP’LİLER PROTESTO ETTİ VE MECLİSİ TERK ETTİ
Pamukkale Belediye Meclisi toplantısı bu gerginliğin ışığında başladı. Toplantının başlamasının ardından CHP grubu, yaşanan sürece tepki gösterdi. 3-4 saatlik bir toplantı ile 350 bin kişinin yaşadığı ilçenin bütçesinin şekillenemeyeceğini belirten CHP’liler, toplantıyı protesto etti ve 9 meclis üyesi oturumu terk etti.

5 YILDIR BÖYLE ŞEY GÖRMEDİK
Süreci ve yaşananları Denizlihaber.com’a anlatan Pamukkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Oral Baş, 5 yıldan bu yana meclis üyeliği yaptığını ve böyle bir şeye tanık olmadığını söyledi. 350 bin insanın yaşadığı Pamukkale’nin 200 milyon liranın üzerindeki bütçesinin 3-4 saatlik toplantıyla belirlenemeyeceğini belirten Oral Baş, “Plan ve bütçe komisyonu toplantıları, meclisten 3-4 gün önce başlar, gelir ve gider kalemleri tek tek ele alınır ve ilgili müdürler dinlenirdi. Ancak, bu kez anlaşılmaz bir şekilde komisyon toplantısı, kararın alınacağı meclis toplantıyla aynı gün ve 3-4 saat ile sınırlandırıldı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Bu kadar kısa süre içinde komisyonda yeterli bilgilendirmenin yapılamayacağını anlatan Oral Baş, “Bu durum aynı zamanda komisyon toplantısından sonra grup olarak bir araya gelip, konuyu değerlendirme imkanımızı da ortadan kaldırdı. Komisyondan çıkıp doğrudan meclise gitmek zorunda kaldık” dedi.

YANGINDAN MAL MI KAÇIRILIYOR
Yaşananların ortaya yangından mal kaçırma görüntüsünü çıkardığını ifade eden Oral Baş, “350 bin kişinin yaşadığı Pamukkale’nin bütçesini 3-4 saatlik komisyon ile kabul etmemiz mümkün değil. Bu nedenle de meclis toplantısını terk ettik” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı