REKLAMI GEÇ

CHP’den KDV teklifi

CHP’den KDV teklifi

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, okulların açılmasına bir hafta kala, TBMM’ye büro ve kırtasiye malzemelerinde Katma Değer Vergisi’nin, yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi için yasa teklifi verdi.

/ DENİZLİHABER / 16 Eylül 2010 Perşembe, 16:43

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, okulların açılmasına bir hafta kala TBMM´ye büro ve kırtasiye malzemelerinde Katma Değer Vergisi´nin yüzde 8´den yüzde 1´e düşürülmesi için yasa teklifi verdi. Teklif yasalaşırsa, kırtasiye malzemelerindeki yüzde 1’e inecek, velilerin cüzdanları da rahatlayacak. TBMM Başkanlığı’na Katma Değer Vergisi Kanunu´nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi veren CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, kanuna madde eklenerek büro malzemeleri ve kırtasiye malzemelerinde KDV oranının yüzde 1´e indirilmesini teklif etti. Ailelerin sadece bir öğrenci için öğrenim yılı başındaki eğitim giderlerinin 350 lirayı bulduğuna dikkat çeken Ertemür, “Bu giderler yıl boyunca devam etmektedir. Kırtasiyelerde kurşun kalem, pilot kalem gibi ürünler büro malzemesi üzerinden vergilendirilmektedir. Öğrencilerimiz genellikle büro malzemesi olarak adlandırılan ürünleri de eğitim ve gereci olarak kullanmaktadırlar. Teklifimle büro ve kırtasiye malzemelerinin Katma Değer Vergisi düşürülerek, ailelerin eğitim giderlerinin azaltılmasını amaçladım” dedi.

Kendisinin de ilköğretim ve lisede eğitim gören üç çocuğu olduğunu, kırtasiye ve okul malzemeleri masraflarının öğrenci başına 300 lirayı bulduğunu belirten Ertemür, ”Bugün okulların açılacağı günlerde özellikle insanlarımız bir iki çocuğu okula gönderdiğinde çok ciddi kırtasiye malzemesi harcaması yapıyorlar. Biz de bu konuda onların ekonomisine katkı vermek adına KDV´nin indirilmesini teklif ettik. Zaman zaman Başbakan olsun, Milli Eğitim Bakanı olsun okulların bedava olduğunu söylüyor. Ama bu kırtasiye malzemeleri çok ciddi paralar tutuyor. İnsanların ekonomik kriz içinde boğuştuğu günlerde katkı verelim, yeni okula başlayacak öğrencilerimize yüzde 7´lik oran okul harçlıkları olarak dönsün istedik. Umarım hükümet de bu konuda duyarlı olur vatandaşlarımızı bir nebze olsun rahatlatırız. Sosyal devletseniz velilerin ve öğrencilerin okul ihtiyaçlarına daha az KDV ödenmesini sağlarsınız diye düşünüyorum. Aradaki yüzde 7 farkın çok fazla tutacağını da zannetmiyorum” diyerek teklifine hükümetten de destek istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı