REKLAMI GEÇ

Cihaner’den camide içki içildi iddiasına suç duyurusu

Cihaner’den camide içki içildi iddiasına suç duyurusu

CHP Denizli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, Gezi Parkı eylemleri sırasında “Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nde içki içildi” iddialarını yargıya taşıdı. Cihaner, bira kutusunun sonra camiye getirilip konulduğunu, caminin birden fazla yerinde içki içildiği izlenimi yaratabilmek için bira kutusunun yerinin değiştirildiğini savunarak, “halkın kin ve düşmanlığa tahrik” edildiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mart 2015 Perşembe, 17:04

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, suç duyurusuyla ilgili dilekçesinde, Gezi Parkı eylemleri sırasında Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nde eylemcilerin içki içtiği iddialarını yargıya taşıyor. Cihaner, camide içki içildiğine dair iddialara delil olarak gösterilen bira kutusunun sonradan konulduğunu, bunun fotoğraf ve videolar incelenmesiyle ortaya çıktığını belirtti.

Camide içki içildiğiyle ilgili iddiaların fotoğraf ve görüntülerle desteklenerek kamuoyunda infial yaratıldığını ifade eden Cihaner, eylemi destekleyenler ile eyleme karşı çıkanların “din karşıtlığı” ve “dindarlık” üzerinden karşı karşıya getirilmesinin amaçlandığını savundu.

Amacın halkı tahrik etmek olduğu görüşüne yer veren Cihaner, geçmişte Çorum, Maraş ve Sivas’ta yaşanan olayları örnek gösterdi. Cihaner, olayın detaylarıyla ilgili de şunları kaydetti:

“Boş bira kutusu AA gece geldiğinde hiç yoktu. DHA gündüz geldiğinde bira kutusu ayakkabılığa konulmuştu. DHA gittikten sonra AA’nın ikinci gelişinde bira kutusu caminin içine konulmuştu. CHA geldiğinde bira kutusunun yeri değiştirilmiş ve tekrar ayakkabılığa konulmuştu. İHA geldiğinde bira kutusu ayakkabılıktaydı.

Görüldüğü üzere bir tek bira kutusu olmasına karşın, sanki birden çok bira kutusu varmış gibi çekilen görüntülerdeki bira kutusunun protestocular camiden çıktıktan sonra, şüpheliler tarafından camiye getirilip konulduğu ve çeşitli basın organlarının fotoğraf ve video görüntülerine girmesi için sürekli olarak yerinin değiştirildiği görüntülerden ve bira kutusunun konuluş biçiminden anlaşılmaktadır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı