REKLAMI GEÇ

Çocukların alacaklıya verilmesi kabul edilemez

Çocukların alacaklıya verilmesi kabul edilemez

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, İcra İflas Kanunu’nun taşınır teslimi hükümleri arasında, çocukların da dahil edilmesini eleştirdi. Keskin, “Çocukların zorla bulunduğu yerden alınıp alacaklıya verilmesi kabul edilemez.” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2012 Cumartesi, 11:00

CHP’li Keskin, İcra ve İflas Kanunu ile Aile Mahkemelerinin Kuruluş Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi hakkında bilgi verdi. Keskin, anne babalarından ayrı büyüyen çocukların sisteme uyum yaşama sorunu yaşadıklarını belirtti. Anne babalarının ayrılıklarının çocukları olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Keskin, “İcra İflas Kanununun taşınır teslimi hükümleri arasında, çocuklar da buraya dahil edilmiştir. Çocukların zorla bulunduğu yerden alınıp alacaklıya verilmesi kabul edilemez.” diye konuştu.

Kanunda geçen ‘İcra müdürünün zor kullanma yetkisi’ ile ilgili de konuşan Keskin, kanun teklifinde bununla ilgili bir madde olduğunu, buna göre icra memurunun bu yetkisini çocuk üzerinde değil, çocuğu teslim etmeyen anne ya da babaya karşı kullanması gerektiğini ifade etti. ‘Çocuğun Üstün Yararı’ ilkesinin de kanun teklifinin bir başka maddesinde yer aldığını aktaran Keskin, çocuğu ilgilendiren her durumda ve her kararda mutlaka çocuk için mümkün olan en iyi çözüm yolunun tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Keskin, 4+4+4 düzenlemesinin Meclis Başkanı tarafından Genel Kurul’a gönderilmesi ile ilgili soruya, “Farklı bir yaklaşım beklemiyordum. Hiçbir demokratik ülkede Başbakan ‘Dindar gençlik yetiştireceğim’ diye bir açıklama yapmamıştır. Hitler nazi gençlik, Stalin’de komünist gençlik yetiştirmiştir. Bunlar demokratik toplumlarda gerçekleşmemesi gereken yaklaşımlardır.” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı