REKLAMI GEÇ

Denizli CHP’den suç duyurusu atağı

Denizli CHP’den suç duyurusu atağı

CHP Denizli Örgütü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı dönemini kapsayan bir suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde bazı bakanlar ve MİT Müsteşarı ile valiler de yer aldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 29 Mart 2016 Salı, 14:14

AK Partililerin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Erdoğan’a hakaret ettiği” iddiasıyla yaptıkları suç duyurusuna CHP Denizli Örgütü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı dönemini kapsayan Güneydoğu politikası uygulamalarıyla karşılık verdi.

denizli-chp-suc-duyurusu-1

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Büyükşehir, Merkezefendi ve Pamukkale Belediye Mecyls üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri, topluca Denizli Adliye Sarayı’na giderek Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, il valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundular.

CHP İl Başkanı Sancar, suç duyurusu öncesinde yaptığı basın açıklamasında, “Ülkemizde yoğunlaşan terör eylemleri hepimizde derin bir üzüntüye neden olmaktadır” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Çözüm Süreci adı altında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emir ve talimatıyla, AKP hükümeti üyeleri ve bürokratlarınca terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yapıldığı kamuoyunun malumudur. Buna karşın Genel Başkanımız ve Partimizin tüm kademelerince yapılan, sürecin parlamento temelinde yürütülmesi ve şeffaf olması uyarıları ise göz ardı edilmiştir.

Bu dönemde, terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirmesine ve örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına dönemin AKP hükümetinin Başbakanı, üyeleri ve bürokratlarınca göz yumulduğu, fırsat verildiği bilinmektedir. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilere, kaymakamlara ve güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdiklerini bizzat ikrar etmiştir.

Gelinen süreçte AKP hükümetinin bu yardımları sayesinde güçlenen terör örgütü yeniden silahlı ve bombalı eylemlerine başlamıştır.

Terörün bu denli yoğunlaşmasında terör örgütünün tahkimat yapmasına göz yuman ve bürokratlara bu konuda emir, talimat veren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin AKP’li hükümet üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri ‘terör örgütüne yardım ve yataklık’ suçunu oluşturmaktadır.

Bu nedenle Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Hakan Fidan, il valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında ‘terör örgütüne yardım ve yataklık’ suçundan bugün suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Yorumlar

demir   -  Bağlantı 29 Mart 2016, 14:37

İyi de, çözüm süreci zamanında nerdeydiniz.O zaman karşı dursaydınız ya. Çözüm sürecini destekliyordunuz. Siz de kendinizce hazırlık yaptnız Sezgin Tanrıkılu nu getirerek. Diyarbakırda 1930 lu yılların CHP si değiliz diyerek. Kimi kandırıyorsunuz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı